Kalender » Tefaf

Tefaf Maastricht: 10 – 19 maart 2017

tefaf.jpg

De meest prestigieuze kunstbeurs van Nederland is de Tefaf in Maastricht. Tefaf wordt bezocht door kunstliefhebbers uit binnen- en buitenland. Verschillende kunstvormen worden gepresenteerd en zijn te koop tijdens de beurs die traditiegetrouw in het MECC te Maastricht plaatsvindt. De volgende editie van Tefaf Maastricht is van 10 tot en met 19 maart 2017. Zorg dat je erbij bent en bemachtig een entreebewijs voor de kunstbeurs die je niet mag missen.

Tefaf Maastricht 2017

Kunstliefhebbers uit de hele wereld reizen ieder jaar in maart af naar Maastricht voor de Tefaf Kunstbeurs, oftewel The European Fine Art Fair. In totaal bezoeken ongeveer 100.000 mensen de kunstbeurs Tefaf, bijna 50% is afkomstig uit het buitenland. De beurshal MECC is opgedeeld in negen secties, in iedere sectie vind je weer andere kunstvormen. Het maakt dus niet uit van wat voor soort kunst je liefhebber bent, bij de beurs komt iedere kunstliefhebber en kunstverzamelaar aan zijn of haar trekken. De volgende editie van Tefaf  is van 10 tot en met 19 maart 2017.

Kunstverzamelaars en kunst kopen

Tefaf is niet zomaar een kunstbeurs, de beurs is met recht exclusief te noemen. Diverse aansprekende handelaren, exposanten en galerieën zijn aanwezig. Er wacht maar liefst ruim dertigduizend vierkante meter aan kunst op de bezoeker. Het is bij de Tefaf kunstbeurs mogelijk om gewoon rond te struinen, maar ook het kopen van de ongeveer 35.000 objecten is mogelijk.

Tickets en kaartverkoop

TIckets voor Tefaf kunnen zowel online (tot 2 weken voorafgaande aan de start) en aan de kassa worden gekocht. Toegang tot Tefaf kost € 40,- per persoon. Inclusief een catalogus betaal je € 60,- per ticket. Kinderen jonger dan 12 jaar oud hoeven geen entree te betalen. Kinderen van 12 tot 18 jaar oud betalen een gereduceerd tarief, te weten € 20,-. Ben je van plan om meerdere dagen Tefaf te bezoeken? Overweeg dan de aanschaf van een zogenoemde seizoenskaart ter waarde van € 100,-. Hiermee kan je alle dagen de kunstbeurs bezoeken.

Openingstijden

Tefaf duurt bijna anderhalve week. De beurs opent iedere dag om 11 uur 's morgens en duurt tot 19.00 uur. Op zondag 20 maart is de sluitingsdag en sluit de beurs al om 18.00 uur. Overigens is er op donderdag 9 maart 2017 een speciale preview die alleen op uitnodiging te bezoeken is.

Bezoek aan Tefaf

Tefaf vindt plaats in het MECC in Maastricht, waarvan het adres Forum 100 te Maastricht is. Het MECC ligt vlakbij de snelweg A2. Er zijn diverse parkeerterreinen en parkeergarages bij het MECC waar je kunt parkeren voor € 12,- per dag. Wie met de trein naar Tefaf wil kan gebruik maken van het treinstation Maastricht Randwyck dat bij de beurshal is gelegen. Overigens bezoeken ook tal van bezoekers Tefaf met een privévliegtuig of limousine.

tefaf.png