Kalender » Tour for Life

Tour for Life 2016: deelname en route

tourforlife.jpg

Tour for Life is een heuse etappekoers die gaat van Italië naar Nederland en waar iedereen aan kan deelnemen. Gedurende acht etappes overwin je mythische cols, doorsta je weer en wind en leg je enorme afstanden af. Tour for Life is er bovenal om geld in te zamelen voor onderzoek tegen kanker. Doe ook mee aan Tour for Life en schrijf je in voor deze etappekoers. Kom alles te weten over Tour for Life 2016 waaronder informative over route en cols, deelname en inschrijfkosten, programma en bereikbaarheid.

Tour for Life 2016

Iedereen kent wel de beelden van wielrenners die iedere dag weer loodzware parcoursen inclusief hoge bergen afleggen over vele honderden kilometers. Dankzij Tour for Life heeft iedereen de kans om zelf mee te fietsen in een heuse etappekoers. Gedurende acht dagen en evenveel etappes fiets je van de start in Italië naar de aankomst in Nederland. De etappes zijn qua zwaarte en afstand vergelijkbaar met die van profrenners, dus Tour for Life is een echte beproeving voor goed getrainde fietsers.

Datum

Tour for Life is een achtdaags evenement en bevat even zoveel etappes. De volgende editie van Tour for Life vindt plaats van zondag 28 augustus tot en met zondag 4 september 2016.

Deelname en inschrijfkosten

Om deel te nemen aan Tour for Life betaal je € 450,- inschrijfgeld. Voor dit inschrijfgeld krijg je een hotelovernachting, campingovernachtingen, maaltijden, massage, de route per GPS, een wielershirt en nog veel meer. Tevens dient iedere deelnemer € 2.500,- sponsorgeld in te zamelen voor kankeronderzoek dat ten bate komt van het Erasmus MC Kanker Instituut. Je kan individueel deelnemen of als ploeg (maximaal 12 renners). Als ploeg mag je twee tot vier begeleiders meenemen, individuele deelnemers kunnen het Single Rider Servicepakket afnemen voor € 175,-. Met dit pakket krijg je ondersteuning van algemene begeleiders.

Route

Zoals gezegd begint Tour for Life in Italië. De eerste etappe is meteen een Alpenklassieker waarbij duizenden hoogtemeters overwonnen moeten worden. Onder andere mythische Alpencols zoals de Galibier, Télégraphe en Col de la Croix-de-Fer moeten worden bedwongen. Ook in de overige etappes zijn er meerdere zware uitdagingen die overwonnen moeten worden. Zo voert de route onder andere door de Jura, de Vogezen en de Ardennen. De etappes bevatten vaak duizenden hoogtemeters en de afstanden zijn vaak rond de 180 kilometer per dag. Je zult dus getraind moeten zijn om de Tour for Life te kunnen volbrengen. Op de laatste zondag eindigt Tour for Life in Rotterdam.