Kalender » TT Assen

TT Assen: 23 - 25 juni 2017

tt-assen-motogp.jpg

Het meest aansprekende motorevenement van Nederland is de TT in Assen. Op het 4.545 meter lange circuit strijdt in het weekend van 23 tot en met 25 juni 2017 de complete wereldtop op motoren weer om de glorie en de eer. Spektakel gegarandeerd, motorliefhebbers kijken er ieder jaar weer reikhalzend naar uit. Alle informatie over de TT Assen is samengevat zoals kaartverkoop, programma, bereikbaarheid en het TT Festival.

TT Assen 2017

TT Assen is een afkorting van Tourist Trophy Assen en wordt al georganiseerd sinds 1925. TT Assen vindt zoals gewoonlijk plaats op het Circuit van Drenthe. Ieder jaar wordt het motorevenement TT Assen georganiseerd op het 21 bochten tellende circuit. Dat TT Assen zeer populair is blijkt wel uit de circa 130.000 bezoekers die het evenement ieder jaar trekt. De TT van Assen vindt plaats van vrijdag 23 tot en met zondag 25 juni 2017.

Kaartverkoop

Kaarten en tickets voor TT Assen zijn te koop via ondermeer de website van de TT Assen. De kosten variëren per dag. Voor een ticket voor de Donderdagtraining betaal je € 20,-. Een kaartje voor de Vrijdagtraining kost € 26,-. Het toppunt van het evenement zijn de races voor de MotoGP op zaterdag. De kosten voor een ticket liggen op de zaterdag tussen de € 43 en € 99,-.

Circuit van Drenthe

Het circuit is te vinden aan de zuidzijde van Assen dat in Drenthe is gelegen. Parkeren is voor zowel auto's en motoren mogelijk. Het adres van het Circuit van Drenthe is De Haar 9 te Assen en is aan de snelweg A28 gelegen. Reis je met de trein naar de TT Assen? Via treinstation Assen is het circuit te bereiken.

Kortingsacties

Vanwege de uitstraling van de TT Assen verbinden vele bedrijven hun naam aan het evenement. Dit doen ze door bijvoorbeeld kortingskaarten aan te bieden. Als je dus voordeligere kaarten wilt bemachtigen voor de TT is het raadzaam om goed de bedrijfsacties in de gaten te houden.

ttassen.jpg

Raceprogramma

Tijdens de TT Assen komen de motorsportklassen Moto2, Moto3 en uiteraard MotoGP in actie in het kader van de Grand Prix. Ook komen er zijspannen in actie, maar die rijden niet onder de vlag van de Grand Prix. TT Assen duurt drie dagen, de vrijdag en zaterdag zijn grotendeels trainingsdagen en de zondag is de racedag van de MotoGP.

TT Festival

TT Assen is uiteraard ook het TT Festival. Het TT Festival vindt plaats in de binnenstad van Assen en staat bol van muziek, feesten, motoren en andere activiteiten. Ook is er een kermis en vinden er toertochten plaats. Jaarlijks bezoeken meer dan 150.000 mensen het TT Festival.

Overnachten

Om meerdere dagen aanwezig te zijn bij het racespektakel is het een optie om een hotel te boeken in de omgeving van Assen: