Kalender » Varend Corso Westland 2016

Varend Corso Westland: 5 - 7 augustus 2016

varendcorsowestland.jpg

Liefhebbers van schitterende bloemen en planten opgelet, van 5 tot en met 7 augustus 2016 vindt weer het Varend Corso Westland plaats. Deze streek rondom Den Haag kent een grote glastuinbouwsector. Ook wordt de streek wel Bollenstreek genoemd en er worden dus ook veel bloemen en planten gekweekt. Gedurende drie dagen varen prachtig versierde bootjes over de wateren van het Westland. Wil je Varend Corso Westland bezoeken? Kom alles te weten over dit evenement dat ideaal is voor het hele gezin.

Varend Corso Westland 2016

Het Varend Corso Westland is één van de drukst bezochte evenementen van Nederland, ieder jaar staan er maar liefst honderdduizenden bezoekers langs de route. De bezoekers genieten van de ontspannen sfeer op de kade en vergapen zich aan de prachtig versierde boten. Boten vol met bloemen en planten. Er nemen ook tal van historische schuiten deel aan het evenement, dus ook botenliefhebbers worden verwend. De volgende editie van het Varend Corso vindt plaats op 5, 6 en 7 augustus 2016.

Route

De route voert onder andere door de steden Den Haag, Maassluis en Delft. Het Varend Corso Westland duurt drie dagen, waarbij elke dag een ander gedeelte van het Westland wordt aangedaan. De exacte route is te vinden op de officiële website. De dagen zijn verdeeld als volgt:

  • Dag 1: Rijnmonddag
  • Dag 2: Westlanddag
  • Dag 3: Deflanddag

Tickets en kaartverkoop

Het Varend Corso Westland is een gratis toegankelijk evenement, de route voert namelijk door openbaar gebied heen. Je kunt waar je maar wilt plaatsnemen langs de route en de versierde bootjes bekijken.

Bezoeken Varend Corso

Het Varend Corso voert dus over watergangen door de hele regio. Je zult dus afhankelijk van de plek waar je wilt gaan staan een keuze moeten maken wat betreft vervoer. Het kan ook heel gezellig zijn om langs de route te gaan staan in een van de grotere steden die de route aandoet. Je kunt bijvoorbeeld plaatsnemen op één van de terrassen en meestal zijn er ook verschillende festiviteiten georganiseerd.  In de grotere steden zoals Den Haag en Delft moet je wel rekening houden met parkeerkosten. Eventueel kan ook worden gekozen voor het openbaar vervoer.