Kalender » VerzamelaarsJaarbeurs 2016

VerzamelaarsJaarbeurs 2016: tickets en openingstijden

verzamelaarsjaarbeurs.jpg

Gedurende twee dagen vindt de grootste verzamelaarsbeurs van Nederland plaats in de Utrechtse Jaarbeurs. Wat je ook verzamelt, op de Verzamelaarsbeurs kan het zomaar liggen. Er wachten namelijk maar liefst 5 hallen en 2000 kraampjes op de bezoekers c.q. verzamelaars. Alle algemene informatie over de VerzamelaarsJaarbeurs in Utrecht is opgesomd waaronder informatie over tickets en kaartverkoop, de openingstijden, de locatie, het programma en de bereikbaarheid per trein, auto en parkeren.

VerzamelaarsJaarbeurs 2016

De VerzamelaarsJaarbeurs is het evenement op het gebied van tweedehands spullen, curiosa en antiek. Van boeken tot porselein, van speelgoed tot munten, van archeologie tot design, van antiek tot postzegels en van horloges tot poppen; op de VerzamelaarsJaarbeurs vind je het allemaal. Omdat de VerzamelaarsJaarbeurs zo groot is, vijf hallen en 2000 stands, kan je jezelf er prima vermaken. Struin langs de kraampjes en vind misschien wel dat ene object waar je al zolang naar zoekt. Het evenement is in heel Europa de grootste in haar soort en trekt daardoor tienduizenden bezoekers naar de Jaarbeurs, zelfs vanuit het buitenland.

Datums

De VerzamelaarsJaarbeurs wordt twee maal per jaar georganiseerd, eenmaal in het voorjaar en eenmaal in het najaar. De datums in 2016 zijn als volgt:

  • Zaterdag 16 en zondag 17 april 2016
  • Zaterdag 12 en zondag 13 november 2016

Tickets en kaartverkoop

Kaarten voor de VerzamelaarsJaarbeurs kunnen online worden gekocht via de website van het evenement en aan de kassa van de Jaarbeurs. Aan de kassa kosten ze € 14,- per dag en € 24,- voor wie twee dagen wil gaan. Kinderen tot en met 11 jaar mogen gratis naar binnen en ouderen (65+) betalen het gereduceerde tarief van € 12,50. Vooraf je kaarten online kopen betekent dat je een korting krijgt. De tickets kosten dan € 12,50 per persoon per dag en € 22,- voor een tweedaags bezoek. Senioren betalen online € 11,- per persoon.

Openingstijden

De VerzamelaarsJaarbeurs duurt twee dagen en heeft de volgende openingstijden:

  • Zaterdag 16 april: 9.00 – 17.00
  • Zondag 17 april: 10.00 – 17.00
  • Zaterdag 12 november: 9.00 – 17.00
  • Zondag 13 november: 10.00 – 17.00

Bezoeken VerzamelaarsJaarbeurs

De VerzamelaarsJaarbeurs vindt plaats op het Jaarbeursplein 6, het adres waar de Jaarbeurs zich bevindt. De hallen 7, 8, 9, 11 en 12 zijn gereserveerd voor de VerzamelaarsJaarbeurs . Veel bezoekers komen met de trein omdat treinstation Utrecht Centraal op loopafstand is gelegen. Wie met de auto komt kan parkeren bij het complex en betaalt hiervoor € 3,50 per uur (maximale dagtarief bedraagt € 14,-).

Mega Platen & CD Beurs

Gelijktijdig met de VerzamelaarsJaarbeurs vindt er ook de Mega Platen & CD Beurs plaats in de Utrechtse Jaarbeurs. Je vindt er zoals de naam al aangeeft vele duizenden bijzondere elpeeplaten, singles, dvd’s en cd’s. Ideaal om je muziekcollectie mee aan te vullen.