Kalender » Vierdaagse Nijmegen

Vierdaagse Nijmegen: 19 – 22 juli 2016

Vierdaagse_Stoet_Waalbrug_Achtergrond.jpg

Het grootste wandelevenement van Nederland is de Vierdaagse in Nijmegen. Met tienduizenden wandelaars en honderdduizenden bezoekers staan Nijmegen en omstreken iedere juli minstens vier dagen op zijn kop. De sfeer tijdens de Nijmeegse Vierdaagse is ongekend en de saamhorigheid is optimaal. Wil je ook eens een keer deelnemen aan de Vierdaagse? Of bezoek je liever de Vierdaagse in Nijmegen om bijvoorbeeld bekenden aan te moedigen? We hebben alle informatie over de Nijmeegse Vierdaagse alvast samengevat. De Vierdaagse wordt georganiseerd van 19 tot en met 22 juli 2016.

Nijmeegse Vierdaagse 2016

Het grootste en meest bekende wandelevenement van Nederland vindt ieder jaar plaats in Nijmegen. Aan de Internationale Vierdaagse Afstandsmarsen Nijmegen lopen elke editie weer 40.000 mensen mee. Het bezoekersaantal is helemaal indrukwekkend en bedraagt ruim twee miljoen. De volgende Vierdaagse van Nijmegen vinden plaats van 19 tot en met 22 juli 2016.

Inschrijven

Als je wilt deelnemen aan de Vierdaagse is dat gewoon mogelijk, sterker nog, iedereen kan meedoen. De kosten om deel te nemen bedragen € 50,- per persoon en inschrijven gaat via de website van de Nijmeegse Vierdaagse.

Afstanden en route

Je kunt kiezen welke afstand je wilt lopen per dag. De keuze bestaat uit 30, 40 en 50 kilometer. De routes vinden alle dagen plaats in en rondom de stad Nijmegen:

  • Dag 1: De dag van Elst
  • Dag 2: De dag van Wijchen
  • Dag 3: De dag van Groesbeek
  • Dag 4: De dag van Cuijk (inclusief finish op de Via Gladiola)

Vierdaagsefeesten

Minstens zo bekend als het lopen zelf zijn de Vierdaagsefeesten wanneer heel Nijmegen in het teken staat van festiviteiten. Een groot deel van de bezoekers stort zich in het feestgedruis dat bol staat van muziek en artiesten. Je hoeft geen entreeticket te kopen voor de Vierdaagsefeesten, de entree is namelijk gratis.

Bezoeken Vierdaagse Nijmegen

Bezoekers met de auto moeten rekening houden met grote verkeersdrukte en moeilijk bereikbare parkeergarages, aanzienlijke delen van de stad zijn namelijk afgesloten. Beter is het om de Vierdaagse te bezoeken met het openbaar vervoer,  bijvoorbeeld via het NS-treinstation Nijmegen Centraal. Wanneer je langs de route wilt staan om bijvoorbeeld lopers aan te moedigen is de bus of toch de auto het meest geschikt.