Kalender » Welcome to the Village 2016

Welcome to the Village 2016 - Groene Ster Leeuwarden

welcometothevillage.jpg

De Groene Ster in Leeuwarden heeft op 15, 16 en 17 juli 2016 het festival Welcome to the Village op het programma staan. Welcome to the Village is bovenal een muziekfestival waar tientallen aansprekende bandjes en DJ's optreden. Maar er staan meer leuke dingen op het programma. Om Welcome to the Village bij te kunnen wonen zal je een entreebewijs moeten kopen.

Welcome to the Village 2016

Het festival streeft ernaar om een relaxte sfeer neer te zetten waarbinnen bezoekers kunnen genieten van muziek, eten, kunst, enzovoorts. Het muziekprogramma is samengesteld uit nationale en internationale acts. Welcome to the Village biedt ieder jaar weer jong talent de kans om te mogen spelen op een groot podium. In totaal zijn er circa 80 tot 90 artiesten, bands en DJ's gecontracteerd gedurende de drie dagen dat het festival duurt.

Programmering

Ben je benieuwd welke artiesten zullen optreden tijdens Welcome to the Village? De line-up is te vinden op de officiële website van het evenement. Je vindt daar ook de programmering, de openingstijden van de festivaldeuren en hoe de dagen verder ingevuld worden.

Camping

Omdat Welcome to the Village een meerdaags festival is biedt het de bezoekers de kans om te overnachten op de festivalcamping. Er zijn stroomvoorzieningen op de camping, dit biedt gemak aan de gasten die met de camper of caravan arriveren.

Tickets kopen

De kaarten voor Welcome to the Village zijn te koop via de website en de Facebook pagina van het festival. De kosten voor een entreebewijs zijn als volgt:

  • Dagticket vrijdag of zondag: € 40,-
  • Dagticket zaterdag: € 50,-
  • Combiticket (drie dagen inclusief camping): € 85,-

Voor kinderen van 7 tot 12 jaar geldt een gereduceerd toegangstarief, ze betalen namelijk de helft van de kosten van de reguliere tickets. Kinderen tot en met zes jaar mogen gratis mee naar binnen. De kosten voor de camping bedragen € 15,-. Bezoekers met een camper betalen € 25,-.

Bezoeken Welcome to the Village

Welcome to the Village wordt georganiseerd in een reacreatiegebied nabij Leeuwarden, De Groene Ster genaamd. Met de auto kan je navigeren op 'Simmerkrite, Leeuwarden'. In de nabijheid van het festivalterrein wordt je met borden de weg gewezen naar de exacte locatie. Parkeren van de auto is gewoon mogelijk. Als je met de trein naar Welcome to the Village komt, dien je uit te stappen op het treinstation van Leeuwarden. Bussen zullen je verder rijden tot aan bushalte Ouddeel. Om de grote bezoekersaantallen te kunnen verwerken worden er ook pendelbussen ingezet.