Kalender » Wereldhavendagen

Wereldhavendagen Rotterdam: 2 - 4 september 2016

wereldhavendagen2012whd016_2012_basczerwinskifotografieczerwinskibas_412652.jpg

Nederland is een doorvoerland pur sang en daar hoort een haven van formaat bij. De Rotterdamse haven is wereldberoemd en behoort tot de grootste havens ter wereld. De havenwereld is een aparte wereld waar je niet iedere dag mee van doen hebt. Tijdens de Wereldhavendagen heb je de kans om als bezoeker een echt kijkje achter de schermen te krijgen. Ook kan je volop beleven op het gebied van entertainment. De Wereldhavendagen zijn van btijfsh 2 tot en met zondag 4 september 2016.

Wereldhavendagen Rotterdam 2016

De immense Rotterdamse haven is wereldberoemd maar bij weinig mensen écht bekend, hoe wordt er bijvoorbeeld gewerkt en wat komt er allemaal bij kijken. Op een leuke wijze kennismaken met de Rotterdamse haven doe je tijdens de Wereldhavendagen. Je kunt genieten van de grote schepen, er zijn demonstraties, presentaties, excursies en vele leuke activiteiten voor jong en oud. In 2016 worden de Wereldhavendagen in Rotterdam georganiseerd op 2, 3 en 4 september.

Programma en openingstijden

Het programma van de Wereldhavendagen Rotterdam biedt gedurende drie dagen topspektakel. Op de openingsdag vindt er een bijzondere opening plaats. De overige dagen is er behalve havengerelateerd vermaak ook een vuurwerkshow. Zie voor meer informatie over het programma en de openingstijden de website van de Wereldhavendagen.

Gratis toegang

Het mooie aan de Wereldhavendagen is dat deze gratis te bezoeken zijn. Je hoeft dus geen kaarten te kopen of jezelf in te schrijven. Kies de activiteiten uit die je leuk lijken en je bent vrij ze gewoon te bezoeken. Het evenement is dus een ideaal dagje uit.

Bezoeken Wereldhavendagen

De Wereldhavendagen vinden plaats op onder andere het Scheepvaartkwartier en de Wilhelminapier. Deze locaties zijn afgezet voor autoverkeer. Je zult dus moeten parkeren op parkeerterreinen die wat verder weg zijn gelegen. Voorbeelden hiervan zijn P+R terreinen die aan de rand van de stad liggen. Vanaf deze terreinen kan je dan verder reizen met de metro. Andere vervoersopties zijn de bus en de tram en dan is er nog de mogelijkheid een hotelkamer te boeken:

Neem je paspoort mee

Je hebt dan wel geen entreeticket nodig om het evenement te bezoeken, maar je moet wel een legitimatiebewijs meenemen vanwege veiligheidsoverwegingen. Zonder legitimatie (identiteitsbewijs, paspoort of rijbewijs) krijg je geen toegang tot de haventerreinen. Ook voor het bezoeken van bijvoorbeeld excursies moet je jezelf legitimeren.