Kalender » WK Veldrijden

WK Veldrijden 2017 Bieles: tickets en programma

wkveldrijden.jpg

De belangrijkste veldrit van het jaar is de veldrit waar de Regenboogtrui op het spel staat, oftewel het Wereldkampioenschap Veldrijden. Het WK Veldrijden wordt ieder jaar op een andere locatie verreden en in 2017 is het de beurt aan het Luxemburgse Bieles. Kom alles te weten over het WK Veldrijden waaronder het parcours, programma, televisie uitzending, bereikbaarheid en de verkoop van tickets.

WK Veldrijden 2017

Veldrijden is een onderdeel van de wielersport die vooral zeer geliefd is in Vlaanderen en omliggende gebieden. Gedurende het jaar staan er tal van aansprekende en prestigieuze veldritten op het programma, maar de allerbelangrijkste is het WK Veldrijden. In 2017 wordt het WK Veldrijden verreden in Bieles, een gemeente in het zuiden van Luxemburg. Het parcours voert over lange grasstroken afgewisseld met stroken asfalt, gravel en zand. In het parcours zijn diverse hoogteverschillen opgenomen. De winnaar mag zichzelf een jaar lang wereldkampioen noemen en de Regenboogtrui dragen. Het wereldkampioenschap cyclocross wordt georganiseerd op zaterdag 28 en zondag 29 januari 2017.

Programma wereldkampioenschappen cyclocross

Het programma strekt zich uit over maar liefst vier dagen, hoewel de eerste twee dagen geen wedstrijden worden gereden. Op donderdag 26 januari is er bijvoorbeeld een parcoursinspectie en een trainingsmoment. Ook op vrijdag krijgen de veldrijders de kans om te trainen op het parcours.

Zaterdag 28 januari 2017

De eerste echte racedag is dan op zaterdag. De volgende races vinden plaats:

  • 11.00 uur: junioren
  • 13.00 uur: dames espoirs (onder 23 jaar)
  • 15.00 uur: dames elite

Zondag 29 januari 2017

De belangrijkste dag van het jaar van de veldritsport staat dan op het programma op zondag 29 januari. Het raceprogramma is als volgt:

  • 11.00 uur: mannen espoirs (onder 23 jaar)
  • 15.00 uur: mannen elite

Tickets en kaartverkoop

Het WK Veldrijden is te bezoeken met een toegangsbewijs. Kaarten kunnen online in de voorverkoop worden gekocht of aan de dagkassa. De tickets kosten:

  • Zaterdag: dagkassa of online € 26,- en tijdens online voorverkoop € 23,-
  • Zondag: dagkassa of online € 36,- en tijdens voorverkoop € 33,-
  • Combiticket (zaterdag en zondag): dagkassa of online € 41,- en tijdens online voorverkoop € 38,-

 

De voorverkoop loopt overigens tot en met 31 maart 2016. De reguliere online verkoop tot en met 31 december 2016. De reguliere verkoop start op 1 januari 2017. Kinderen jonger dan twaalf jaar oud mogen gratis het WK Veldrijden bezoeken. Er bestaat ook de mogelijkheid om VIP tickets te kopen.

Televisie

Het WK Veldrijden wordt uiteraard live uitgezonden op televisie. De live verslaggeving inclusief uitgebreide omkadering zal worden verzorgd door VRT (Sporza).

Adres en route WK Veldrijden

Het wereldkampioenschap cyclocross vindt plaats in Bieles, je kunt de navigatie instellen op het adres Avenue du Bleus 100. Bieles heeft een prima bereikbaarheid dankzij diverse snelwegen in de buurt. Met behulp van borden word je de weg gewezen naar de parkings. Treinreizigers kunnen reizen naar de treinstations Belval-Université of Belval-Rédange. Ook zijn er diverse hotels in de omgeving waar je kunt overnachten. Omdat er grote drukte verwacht wordt is het verstandig tijdig een hotelkamer te boeken: