Kalender » WK Veldrijden

WK Veldrijden 2017 Bieles: tickets en programma

b443b67c00cf4582b18d8cdac3891343.jpg

Een van de belangrijkste disciplines van het wielrennen is veldrijden, oftewel cyclocross. De belangrijkste veldrit van het jaar is de veldrit waar de Regenboogtrui op het spel staat, oftewel het Wereldkampioenschap Veldrijden. Het WK Veldrijden wordt ieder jaar op een andere locatie verreden en in 2017 is het de beurt aan het Luxemburgse Bieles. Kom alles te weten over het WK Veldrijden 2017 waaronder het parcours, programma, televisie uitzending, bereikbaarheid en de verkoop van tickets.

WK Veldrijden 2017

Veldrijden is een onderdeel van de wielersport die vooral zeer geliefd is in Vlaanderen en omliggende gebieden. Gedurende het jaar staan er tal van aansprekende en prestigieuze veldritten op het programma, maar de allerbelangrijkste is het WK Veldrijden. Voor de winnaar staat er veel op het spel, denk maar aan de befaamde Regenboogtrui, eeuwige roem en hogere startgelden in het vervolg van de carrière. In 2017 wordt het WK Veldrijden verreden in Bieles, een gemeente in het zuiden van Luxemburg. De winnaar mag zichzelf een jaar lang wereldkampioen noemen en de Regenboogtrui dragen. Het wereldkampioenschap cyclocross wordt georganiseerd op zaterdag 28 en zondag 29 januari 2017.

Programma WK Cyclocross

Het programma strekt zich uit over maar liefst vier dagen, hoewel de eerste twee dagen geen wedstrijden worden gereden. Op donderdag 26 januari is er bijvoorbeeld een parcoursinspectie en een trainingsmoment. Ook op vrijdag krijgen de veldrijders de kans om te trainen op het parcours.

Zaterdag 28 januari 2017

De eerste echte racedag is dan op zaterdag. De volgende races vinden plaats:

  • 11.00 uur: junioren
  • 13.00 uur: dames espoirs (onder 23 jaar)
  • 15.00 uur: dames elite

Zondag 29 januari 2017

De belangrijkste dag van het jaar van de veldritsport staat dan op het programma op zondag 29 januari. Het raceprogramma is als volgt:

  • 11.00 uur: mannen espoirs (onder 23 jaar)
  • 15.00 uur: mannen elite

Tickets en kaartverkoop

Het WK Veldrijden is te bezoeken met een toegangsbewijs. Kaarten kunnen online in de voorverkoop worden gekocht of aan de dagkassa. De tickets kosten:

  • Zaterdag: online € 26,- en tijdens reguliere verkoop € 33,-
  • Zondag: online € 36,- en tijdens reguliere verkoop € 46,-
  • Combiticket (zaterdag en zondag): online € 41,- en tijdens reguliere verkoop € 50,-

 

De online verkoop loopt tot en met 31 december 2016. De reguliere verkoop start op 1 januari 2017. Kinderen jonger dan twaalf jaar oud mogen gratis het WK Veldrijden bezoeken. Er bestaat ook de mogelijkheid om VIP tickets te kopen. 

Parcours

Het parcours waarop het WK Veldrijden wordt verreden is 3.200 meter lang. Het parcours voert over lange grasstroken afgewisseld met stroken asfalt, gravel en zand. In het parcours zijn diverse hoogteverschillen opgenomen. Veel zal afhangen van de weersomstandigheden die het parcours sneller dan wel trager kunnen maken.

Televisie

Het WK Veldrijden wordt uiteraard live uitgezonden op televisie. De live verslaggeving inclusief uitgebreide omkadering zal worden verzorgd door VRT (Sporza). Hierdoor is het WK Cyclocross inclusief voor- en nabeschouwingen live op televisie te zien in zowel België en Nederland.

Adres en route WK Veldrijden

Het wereldkampioenschap cyclocross vindt plaats in Bieles, je kunt de navigatie instellen op het adres Avenue du Bleus 100. Bieles heeft een prima bereikbaarheid dankzij diverse snelwegen in de buurt. Met behulp van borden word je de weg gewezen naar de parkings. Treinreizigers kunnen reizen naar de treinstations Belval-Université of Belval-Rédange. Ook zijn er diverse hotels in de omgeving waar je kunt overnachten. Omdat er grote drukte verwacht wordt is het verstandig tijdig een hotelkamer te boeken: