Kalender » Zwarte Cross

Zwarte Cross: 22 - 24 juli 2016

zwartecross.jpg

De Zwarte Cross is een festival in Lichtenvoorde dat bol staat van het bier, muziek en motorcross. Tijdens de Zwarte Cross vinden meerdere crossevenementen plaats. Verder wordt er heel veel gefeest en bestaat de mogelijkheid om te overnachten op de camping. Het Achterhoekse festival behoort al jaren tot de meest aansprekende evenementen van Nederland. De Zwarte Cross vindt plaats van 22 tot en met 24 juli 2016.

Zwarte Cross

De Achterhoek en de Zwarte Cross, het hoort gewoon bij elkaar. Uitgegroeid van een piepklein lokaal evenement tot een meerdaags festival met bijna 200.000 bezoekers. Vanwege de grootte vindt de Zwarte Cross plaats op het festivalterrein De Schans. Behalve muziek verdeeld over 25 podia staat de Zwarte Cross ook vol van de motorcross. Iedereen mag meedoen aan de motorcrosses, je moet je wel vooraf inschrijven. Maar de Zwarte Cross is bovenal een gigantisch feest dat dit jaar plaatsvindt van 22 tot en met 24 juli 2016.

Tickets en kaartverkoop

Omdat de Zwarte Cross een meerdaags festival is kan je kiezen uit een compleet pallet aan verschillende tickets. Zo kan er gekozen worden voor losse dagkaarten, waarmee je naar keuze de vrijdag, zaterdag of zondag kunt bezoeken. Uiteraard is het ook mogelijk een ticket te kopen waarmee je alle drie de dagen toegang krijgt. Tenslotte kunnen er ook kaarten worden gekocht voor de camping.

Zwarte-Crossxxxx.jpg

Korting

Ben je houder van een CJP-pas? In dat geval kan je je kaarten voor de Zwarte Cross kopen met 10% korting.

Openingstijden

Het programma van de Zwarte Cross begint iedere dag om 10.00 uur ’s morgens en duurt tot 01.30 uur ’s nachts. Op de afsluitende zondag is het programma om 00.00 uur ’s nachts afgelopen. De camping is open van donderdag 12.00 uur tot en met maandag 12.00 uur.

Bezoeken Zwarte Cross

Het festivalterrein De Schans in Lichtenvoorde is de locatie waar de Zwarte Cross wordt georganiseerd. Kom je met de auto of motor naar het evenement? Volg dan de borden ‘Evenement’ en parkeer op de grote parkeerterreinen. Met de trein reis je naar NS-treinstation Lichtenvoorde-Groenlo en vervolg je reis met pendelbussen naar het festivalterrein. Behalve overnachten op de camping kiezen ook veel bezoekers voor een hotelovernachting in de buurt van de Zwarte Cross: