Home » Harry Potter Expo

Harry Potter Expo Utrecht

Heb je altijd al eens in de wereld van Harry Potter willen rondlopen? Pak dan je kans en kom naar de Harry Potter Expo in Utrecht. Deze unieke voorstelling heeft wereldwijd al miljoenen mensen vermaakt en komt nu naar Nederland. Tijdens de Harry Potter Expo loop je door decors, maak je een reis door bekende scènes en beleef je een geweldige interactieve dag. Voor jong en oud is de Harry Potter Expo een echte geweldige belevenis. Kom meer te weten over de Harry Potter Expo waaronder informatie over openingstijden, tickets en kaartverkoop , hotels, locatie en bereikbaarheid. 

Harry Potter Expo

De Harry Potter Expo is een rondtrekkende expositie die steden in de hele wereld aandoet. Zo was de Harry Potter Expo al te bezoeken in steden als New York, Parijs, Sydney, Tokio, Chicago, Shanghai, enzovoorts. Het evenement is gemaakt in samenwerking met onder andere Warner Bros. In 2017 is de Harry Potter Expo in Nederland te bezoeken, om precies te zijn in CineMec in Utrecht. Als bezoeker waan je je in de wereld van Harry Potter en beleef je bekende scènes uit de films en wandel je door decors. Kom in aanraking met bekende wezens, kostuums en personages uit de films. De Harry Potter Expo is een tentoonstelling die je dichterbij de magie en tovenarij uit de filmreeksen brengt dan ooit tevoren.

Datum 2017

De Harry Potter Expo is straks meerdere maanden lang te bezoeken in Utrecht. Het evenement opent voor de eerste maal de deuren op zaterdag 11 februari 2017. De laatste dag dat de Harry Potter Expo kan worden bezocht is vrijdag 30 juni 2017.

Openingstijden

De openingstijden van de Harry Potter Expo zijn iedere week hetzelfde, alleen op bijzondere dagen en tijdens de openingsweek gelden andere openingstijden. De Harry Potter Expo is zeven dagen per week open en de reguliere openingstijden zijn:

 • Maandag: 10.00 – 17.00 uur
 • Dinsdag: 10.00 – 17.00 uur
 • Woensdag: 10.00 – 17.00 uur
 • Donderdag: 10.00 – 17.00 uur
 • Vrijdag: 10.00 – 18.00 uur
 • Zaterdag: 10.00 – 20.00 uur
 • Zondag: 10.00 – 18.00 uur
 • Het laatste tijdslot begint iedere dag 1 uur voor de sluiting en eindigt dagelijks een half uur voor de sluiting

Tickets en kaartverkoop

Tickets voor de Harry Potter Expo worden verkocht via Ticketmaster. Iedereen is welkom om de Harry Potter Expo te bezoeken. Het is wel aan te bevelen om kinderen jonger dan 15 jaar de Expo alleen onder begeleiding van een volwassene te laten bezoeken. De volgende soorten tickets zijn te koop (alle prijzen zijn exclusief servicekosten):

 • Regulier: € 18,50 op maandag tot en met vrijdag, € 20,50 op zaterdag, zondag, de premièreweek en vakanties
 • Kinderen van 4 tot en met 14 jaar: € 14,50 op maandag tot en met vrijdag, € 16,50 op zaterdag, zondag, de premièreweek en vakanties
 • Familieticket voor vier personen: € 59 op maandag tot en met vrijdag, € 65 op zaterdag, zondag, de premièreweek en vakanties
 • Scholen met minstens 15 leerlingen: € 12,50
 • Kinderen tot en met drie jaar: gratis toegang
 • Groepen met 11 of meer personen ontvangen een korting van tien procent

Tijdslots

Om voor een optimale spreiding van de bezoekers te zorgen wordt er tijdens de Harry Potter Expo gewerkt met tijdslots. Hierdoor geldt er voor ieder tijdstip een beperking van het aantal verkochte kaarten. Je kunt zelf een tijdstip uitkiezen op het moment dat je het ticket koopt. Er is geen eindtijd aan je ticket, dus zodra je binnen bent mag je zolang binnen blijven als je wenst. Gemiddeld duurt een bezoek aan de Harry Potter Expo circa 1,5 uur.

Bezoeken Harry Potter Expo

De Harry Potter Expo is op meerdere manieren bereikbaar. Met de auto kan je de navigatie instellen op Berlijnplein 100 in Utrecht. Parkeren is mogelijk bij CineMec waar de voorstelling plaatsvindt. Ook met het openbaar vervoer kan je de Harry Potter Expo bezoeken. Reis naar treinstation Leidsche Rijn waar vandaan het slechts vijf minuten lopen is naar CineMec. En dan is er nog de mogelijkheid om te overnachten in Utrecht, wat natuurlijk een erg fraaie en gezellig stad is. Bekijk het overzicht van beschikbare hotelkamers inclusief prijsvermelding: