Kalender » Bevrijdingsfestival Almere

Bevrijdingsfestival Almere 2017: tijden en programma

Bevrijdingsfestival-1.jpg

Ook de jongste provincie van Nederland organiseert een Bevrijdingsfestival. Waar anders dan in de grootste stad Almere vindt het evenement plaats. De binnenstad van Almere wordt op 5 mei 2017 weer omgetoverd in een groot festivalterrein waar tienduizenden mensen de vrijheid zullen vieren. Bezoekers van Bevrijdingsfestival Almere zullen weer een leuke dag beleven met muziek en cultuur, waarbij het belang van de vrede zal worden belicht. Het mooie aan Bevrijdingsfestival Almere is dat het een gratis toegankelijk evenement is. Kom meer te weten over Bevrijdingsfestival Almere waaronder line-up, bereikbaarheid, programma en festivaltijden.

Bevrijdingsfestival Almere 2017

Al sinds de Tweede Wereldoorlog leeft Nederland in vrede en eigenlijk weten we ook niet meer wat oorlog is. Om dat zo te houden is het belangrijk dat we ons iedere dag realiseren hoe belangrijk vrede is en dat het wereldwijd helemaal niet vanzelfsprekend is. Daarom is het goed dat tijdens de Bevrijdingsfestivals de focus zo ligt op het belang van vrede, gecombineerd met een gezellig programma vol muziek, bezinning en cultuur. Wist je dat er in heel Nederland maar liefst 14 Bevrijdingsfestivals worden georganiseerd? Diverse artiesten worden zelfs met een helikopter overgevlogen van het ene naar het andere festival. Bevrijdingsfestival Almere maakt ook in 2017 weer onderdeel uit van deze groep evenementen.

Line-up en programma

Iedere editie weer staan er grote namen uit de muziekindustrie op het podium om hun kunsten te vertonen. Maar er is ook een talentenpodium voor (nog onbekende) muzikanten. Bezoekers kunnen dus genieten van urenlange muzikale optredens, maar er is nog veel meer. Het Plein van de Vrijheid, 5 voor 5, het Vrijheidsvuur, kinderactivitieten en de Ambassadeurs van de Vrijheid maken ook onderdeel uit van Bevrijdingsfestival Almere. Op de website http://www.bevrijdingsfestivalflevoland.nl/ staat het hele programma inclusief de line-up.

Festivaltijden

Op vrijdag 5 mei 2017 is het weer tijd voor Bevrijdingsfestival Almere. De festivaltijden zijn vanaf ongeveer 12.00 uur tot 23.00 uur.

Gratis entree

Voor het geval je het nog niet wist, het Bevrijdingsfestival van Almere heft geen entree en is dus gratis te bezoeken. Eten en drinken koop je met consumptiemunten die je aldaar kunt kopen.

Bezoeken Bevrijdingsfestival Almere

Het Bevrijdingsfestival van Almere vindt plaats in de binnenstad van de grootste stad van Flevoland. Er zijn onder andere podia op de Esplanade, Stadhuisplein en de Grote Markt. Omdat er wederom grote drukte wordt verwacht is het aan te bevelen om met de fiets of te voet te gaan. Bezoekers van buiten Almere kunnen de trein nemen naar Treinstation Almere Centrum, hier vandaan loop je zeer snel naar het festivalterrein. Met de auto het Bevrijdingsfestival van Almere bezoeken is af te raden vanwege drukte en een mogelijk tekort aan parkeerplaatsen nabij de binnenstad.