Kalender » Bevrijdingsfestival Amsterdam

Bevrijdingsfestival Amsterdam 2017: tijden en programma

Bevrijdingsfestival-1.jpg

Natuurlijk mag er in onze hoofdstad Amsterdam geen Bevrijdingsfestival ontbreken. Het Bevrijdingsfestival van Amsterdam is ook wel bekend als Bevrijdingsfestival Het Vrije Westen en vormt een van de 14 landelijke festivals. Tienduizenden mensen genieten de hele dag van de beste muzikale optredens en vieren het feit dat we in Nederland vrij zijn. Ook vormt Bevrijdingsfestival Amsterdam een kans om de offers die gebracht zijn voor deze vrijheid te herdenken. Alles over Bevrijdingsfestival Amsterdam 2017 is samengevat waaronder het programma en de festivaltijden, line-up en bereikbaarheid.

Bevrijdingsfestival Amsterdam 2017

Vrijheid in Nederland, we weten haast niet beter. Maar op veel plaatsen in de wereld is de realiteit van oorlogen en geweld nog dagelijks aan de orde. En ook hier in Nederland heeft het bereiken van vrede bloed, zweet en tranen gekost; absoluut de moeite waard om regelmatig even bij stil te staan. Hier wordt vorm aan gegeven met veertien Bevrijdingsfestivals door heel Nederland, waaronder dus in Amsterdam. Het Bevrijdingsfestival van Amsterdam heet in de volksmond ook wel Bevrijdingsfestival Het Vrije Westen en vindt plaats in het Westerpark. De hele dag wordt de bezoeker weer een gemeleerd programma aangeboden waarbinnen muziek, theater, en cultuur een hoofdrol spelen. Ook het Plein van de Vrijheid, het Bevrijdingsvuur en 5 voor 5 staan weer op de agenda. Bevrijdingsfestival Amsterdam vindt uiteraard plaats op vrijdag 5 mei 2017. Meer informatie over de andere Bevrijdingsfestival lees je op deze pagina.

Line-up en programma

Enkele van de meest populaire Nederlandse artiesten treden op tijdens de Bevrijdingsfestivals, hiertoe onder andere ook de Ambassadeur van de Vrijheid. Op Bevrijdingsfestival Amsterdam zullen meerdere podia verrijzen waarop ook onbekend talent mag optreden en er ruimte is voor cultuur en theater. Overigens is het Westerpark in Amsterdam niet de enige locatie waar er activiteiten plaatsvinden op 5 mei, er zullen bijvoorbeeld een kinderfeest worden georganiseerd in het Vondelpark en er zijn activiteiten bij bijvoorbeeld het Homomonument. Ben je benieuwd naar het complete programma en de line-up? Kijk dan snel verder op http://www.hetvrijewesten.eu/.

Festivaltijden

Het Bevrijdingsfestival van Amsterdam start om 11.00 uur in de ochtend. Rond de klok van 23.00 is het evenement weer ten einde.

Gratis toegang

Je hoeft geen kaarten te kopen voor Bevrijdingsfestival Amsterdam, aangezien het evenement gratis toegang hanteert. Munten voor versnaperingen kunnen op het festivalterrein worden gekocht.

Bezoeken Bevrijdingsfestival Amsterdam

In Amsterdam zijn de fiets en het openbaar de aangewezen vervoersmiddelen wanneer je liever geen hoge parkeerkosten wilt betalen. Zo is de hele omgeving van het Westerpark autoluw gemaakt en valt parkeren niet altijd mee. Er is een parkeergarage aan de Van Bleiswijkstraat 8. Bij het terrein zijn twee fietsenstallingen voor mensen die met de fiets naar het Bevrijdingsfestival van Amsterdam komen. Treinreizigers nemen vanaf het Centraal Station de bus naar de bushalte Van Hallstraat.