Kalender » Bevrijdingsfestival Assen

Bevrijdingsfestival Assen 2017: tijden en programma

Bevrijdingsfestival-1.jpg

Een van de veertien Bevrijdingsfestivals is gepland in het Drenthse Assen. Aan de Baggelhuizerplas is het op 5 mei wederom een groot feest omdat we onze vrijheid vieren. Maar het is ook een dag van reflectie, wereldwijd zijn er nog volop conflicten en vrijheid is dus een status waar je continu je best voor moet doen. Bevrijdingsfestival Assen is natuurlijk vooral bekend vanwege de muzikale optredens van topartiesten, maar ook cultureel is het een bijzonder evenement. Op deze pagina is alle informatie over Bevrijdingsfestival Assen 2016 samengevat, bijvoorbeeld de locatie en de bereikbaarheid, line-up, programma en de festivaltijden.

Bevrijdingsfestival Assen 2017

Dat we in Nederland in leven vrede is niet vanzelfsprekend, hier is veel strijd voor geleverd en zijn mensen voor gesneuveld. Het gevaar dat er loert is dat we vrede als iets normaals gaan zien, iets waar je niet meer voor hoeft te strijden. Om stil te staan bij de vrede die we kennen vieren we de Dag van de Vrijheid op 5 mei. Door het hele land vinden er Bevrijdingsfestivals plaats, onder andere in Assen. Bevrijdingsfestival Assen is het bevrijdingsfestival van de provincie Drenthe en op 5 mei 2016 wordt het weer een bijzonder gezellige dag vol muziek maar ook theater en kunst. Op deze pagina vind je alles over alle veertien Bevrijdingsfestivals die op vrijdag 5 mei 2017 plaatsvinden.

Programma en line-up

Het Bevrijdingsfestival van Assen kent ieder jaar weer een gevarieerd programma. Behalve een groot hoofdpodium zijn er nog verschillende kleinere podia. Op het festival spelen bekende artiesten maar ook verschillend jong muzikaal talent krijgt een kans. Verder is er volop ruimte voor kunst en cultuur, is er weer het Plein van de Vrijheid en zelfs een heus kinderplein. Raadpleeg het programma en de line-up op de webpagina http://www.bevrijdingsfestivaldrenthe.nl/.

Festivaltijden

Het terrein waar het Bevrijdingsfestival van Assen plaatsvindt opent om 12.00 uur ’s middags. Om 24.00 uur is het festival weer ten einde.

Entree gratis

Uiteraard bezoek je het Bevrijdingsfestival Assen weer gratis, er wordt namelijk geen toegang geheven. Om eten en drinken te kopen kan je munten aanschaffen.  

Bezoeken Bevrijdingsfestival Assen

De Baggelhuizerplas is een terrein dat aan de rand van Assen is gelegen. Het terrein bestaat uit meerdere plassen, stranden en natuur rondom. Het Bevrijdingsfestival van Assen kan met de auto worden bereikt, er zijn parkeerterreinen rondom het festivalgebied. Automobilisten kunnen navigeren op de Witterhoofdweg van waaruit parkeerwachters instructies zullen geven over waar te parkeren. De organisatie vraagt de bezoekers om zoveel mogelijk met de trein of fiets te komen. Om dit mogelijk te maken is er een pendeldienst tussen het treinstation van Assen en de Baggelhuizerplas.