Kalender » Bevrijdingsfestival Den Haag

Bevrijdingsfestival Den Haag 2017: tijden en programma

Bevrijdingsfestival-1.jpg

Op het Haagse Malieveld vindt op 5 mei 2017 een van de 14 Bevrijdingsfestivals van Nederland plaats. Tijdens Bevrijdingsfestival Den Haag genieten tienduizenden bezoekers van muzikale optredens en cultuur. Maar op deze Dag van de Vrijheid gaat het natuurlijk vooral om het belang van de vrede die we in Nederland kennen. Op Bevrijdingsfestival Den Haag wordt dan ook de vrede gevierd en er wordt stilgestaan bij hoe belangrijk deze vrede is en hoeveel moeite er in het verleden voor is gedaan. Onderstaand kom je alles te weten over Bevrijdingsfestival Den Haag 2016 waaronder festivaltijden, bereikbaarheid, line-up en programma. 

Bevrijdingsfestival Den Haag 2017

We kennen in Nederland inmiddels al vele tientallen jaren vrede, maar in het verleden hebben hier de meest afschuwelijke oorlogen gewoed. Vele honderdduizenden mensen zijn gesneuveld om de huidige vrije maatschappij te kunnen creëren. Tijdens Bevrijdingsfestival Den Haag 2017 wordt er stilgestaan bij en gevierd dat we in vrede leven. En er wordt niet vergeten dat er op tal van andere plaatsen van de wereld absoluut geen vrede is. Bevrijdingsfestival Den Haag heeft muzikale optredens in petto van bekende artiesten, maar er zal ook ruimte zijn voor cultuur, cabaret, debat, theater, literatuur, enzovoorts. Den Haag vormt een van de veertien steden waar er Bevrijdingsfestivals worden georganiseerd, hier vind je ze allemaal op een rijtje.

Line-up en programma

Bevrijdingsfestival Den Haag betekent zoals ieder jaar weer geweldige muzikale optredens. Ook in 2016 zal er weer een Ambassadeur van de Vrijheid aanwezig zijn. Tevens mag ook jong talent optreden waardoor je misschien wel nieuwe muziek kunt ontdekken. Om de serieuze kant van de Dag van de Vrijheid te belichten zijn er natuurlijk ook weer het Plein van de Vrijheid, het Vrijheidsvuur en  5 voor 5. Ook is het een echte familiedag met activiteiten voor oud en jong waaronder vele kinderactiviteiten. Line-up en programma zijn te raadplegen via de website http://www.bevrijdingsfestivaldenhaag.nl/.

Festivaltijden

Zoals gewoonlijk is de datum van het Bevrijdingsfestival van Den Haag weer 5 mei, dit jaar is dat dus vrijdag 5 mei 2017. De festivaltijden zijn van 13.00 uur ’s middags tot 23.00 uur ’s avonds.

Gratis evenement

Vanwege het algemene maatschappelijke karakter zal Bevrijdingsfestival Den Haag gratis te bezoeken zijn, er is geen ticketverkoop of iets dergelijks. Eten en drinken kan je kopen met munten welke je op de festivallocatie aan kunt schafffen.

Bezoeken Bevrijdingsfestival Den Haag

Het Malieveld is de locatie waar Bevrijdingsfestival Den Haag plaatsvindt. Dit terrein is midden in Den Haag gelegen en daardoor zeer goed bereikbaar per openbaar vervoer. Stap uit op treinstation Den Haag Centraal en loop zo naar het Malieveld. Ook zijn er bus- en tramhaltes bij de locatie. Voor lokale bezoekers is de fiets een uitstekende manier om te reizen, de fiets kan gratis (onbewaakt) worden gestald bij de ingang. Wie met de auto komt kan rekenen op verkeersdrukte en parkeerkosten. Onder het Malieveld is een grote parkeergarage waar je betaald kunt parkeren.