Kalender » Bevrijdingsfestival Haarlem

Bevrijdingsfestival Haarlem 2017: tijden en programma

Bevrijdingsfestival-1.jpg

Bevrijdingspop in Haarlem is het oudste Bevrijdingsfestival van Nederland en vindt al plaats sinds 1980. Ook op 5 mei 2017 is het weer tijd voor Bevrijdingsfestival Haarlem en zullen weer ongeveer 150.000 mensen de binnenstad van Haarlem bezoeken. Bevrijdingsfestival Haarlem heeft opvolging gekregen in veertien steden en samen vormen ze een cluster van Bevrijdingsfestivals op de Dag van de Vrijheid. De evenementen zijn er natuurlijk om te vieren dat we in vrijheid leven, maar ook om de gedachte levend te houden dat vrijheid niet vanzelfsprekend is en continu aandacht verdient. Informatie over de line-up en programma, festivaltijden en bereikbaarheid van Bevrijdingspop Haarlem 2017 zijn onderstaand samengevat. 

Bevrijdingsfestival Haarlem 2017

Is het nu Bevrijdingsfestival of Bevrijdingspop Haarlem? Eigenlijk heet het evenement Bevrijdingspop, maar omdat er momenteel in totaal veertien steden in Nederland Bevrijdingsfestivals worden georganiseerd, is de naam Bevrijdingsfestival Haarlem ook vaak gebruikt. Bevrijdingspop Haarlem maakt onderdeel uit van het cluster Bevrijdingsfestivals en kent dus ook hetzelfde recept als het aankomt op muziek, kunst, cultuur en bezinning. Daarbij hoort ook dat de artiesten per helikopter worden overgevlogen van het ene naar het andere Bevrijdingsfestival. Bezoekers van het evenement mogen ook in 2017 weer een uitermate gezellige dag verwachten.

Line-up en programma

Het zijn inmiddels de bekende onderdelen die de Bevrijdingsfestivals zo populair maken. In Haarlem zal er de hele dag te genieten zijn van topartiesten. Maar ook jonger talent mag optreden op de wat kleinere podia, er zijn vele kinderactiviteiten en natuurlijk ontbreken ook het Vrijheidsvuur, 5 voor 5, het Plein van de Vrijheid, de Bevrijdingspopmarkt en de Ambassadeurs van de Vrijheid niet. En denken dat het alleen muziek is wat de klok slaat is fout. De dag is ook doordrenkt van kunst, literatuur, cultuur en bezinning. En wat te denken van het Herdenkingsconcert op 4 mei? Het programma van Bevrijdingspop Haarlem 2017 inclusief line-up vind je op http://www.bevrijdingspop.nl/

Festivaltijden

Het Bevrijdingsfestival van Haarlem vindt plaats op 5 mei 2017. De festivaltijden zijn ongeveer van 12.00 uur tot 23.00 uur, een lange en gezellige dag dus.

Gratis entree

Een van de verklaringen van de grote populariteit van Bevrijdingsfestival Haarlem is natuurlijk het feit dat de entree gratis is. Eten en drinken is te koop op het festivalterrein, hiervoor kunnen consumptiemunten worden gekocht.

Bezoeken Bevrijdingsfestival Haarlem

De Haarlemmerhout in Haarlem vormt het decor voor het Bevrijdingsfestival. Onder andere het Frederikspark, het Vlooienveld en het Florapark vormen het festivalterrein. Voor de inwoners van Haarlem geldt dat komst per fiets of te voet een aanrader is. Mensen van buiten de stad kunnen met de trein in Haarlem geraken. Omdat het festivalterrein op een aanzienlijke afstand van het treinstation kan je het best de bus nemen om de afstand te overbruggen. Een bezoek met de auto wordt afgeraden vanwege de drukte. Er worden bijvoorbeeld geen extra parkeerterreinen aangelegd en je zult al snel op grote afstand van het Frederikspark moeten parkeren.