Kalender » Bevrijdingsfestival Leeuwarden

Bevrijdingsfestival Leeuwarden 2017

Bevrijdingsfestival-1.jpg

Het Friese Bevrijdingsfestival vindt zoals gewoonlijk weer plaats in Leeuwarden, op het Oldehoofsterkerkhof om precies te zijn. Tienduizenden liefhebbers van muziek en cultuur komen op 5 mei 2017 de vrijheid vieren. Vrijheid die zo vanzelfsprekend is, maar dat natuurlijk helemaal niet is. Iedere dag is het belangrijk te realiseren dat vrijheid een duurzaam iets is. Tijdens Bevrijdingsfestival Leeuwarden staat dit principe centraal, maar dan overgoten met op en top entertainment. Kom meer te weten over Bevrijdingsfestival Leeuwarden waaronder bereikbaarheid en programma, line-up en festivaltijden.

Bevrijdingsfestival Leeuwarden 2017

Leeuwarden is een van de mooiste Friese steden en tijdens de Dag van de Vrijheid op vrijdag 5 mei 2017 straalt de stad nog eens extra. Het Bevrijdingsfestival van Leeuwarden is een van de veertien festivals in Nederland of de Dag van de Vrijheid. Meer informatie over de overige Bevrijdingsfestivals vind je op deze webpagina. Bevrijdingsfestival Leeuwarden is natuurlijk vooral een gezellige dag, maar wel een dag waarbij het belang van de vrede wordt belicht. Muziek en cultuur zullen hand in hand gaan en de bezoeker een gezellige en onvergetelijke dag bieden.

Programma en line-up

De Ambassadeurs van de Vrijheid, het Vrijheidsvuur, het Plein van de Vrijheid, 5 voor 5, muziek, kunst, cultuur, bezinning, kinderactiviteiten, eten en drinken en natuurlijk gezelligheid. Zomaar wat kernwaarden die op het programma staan van Bevrijdingsfestival Leeuwarden. Er zijn maar weinig gratis festivals die een dergelijk breed programma kunnen bieden aan haar bezoekers. Meer over de line-up van optredende artiesten en het exacte programma vind je op http://www.befrijdingsfestivalfryslan.nl/.

Festivaltijden

Op 5 mei 2017 zal het Bevrijdingsfestival Leeuwarden plaatsvinden. De start is rond 13.00 en het evenement is rond 23.00 uur weer afgelopen. Uiteraard gaat het feest in kroegen en cafés nog wel langer door.

Gratis toegang

Munten voor eten en drinken zijn te koop gedurende het festival. De entree tot Bevrijdingsfestival Leeuwarden is gratis.

Bezoeken Bevrijdingsfestival Leeuwarden

Het hoofdpodium van Bevrijdingsfestival Leeuwarden staat weer op het Oldehoofsterkerkhof, een groot plein in het centrum van de stad. Ook op andere pleinen in de binnenstad zijn podia waar van de optredens genoten kan worden. Een groot deel van de binnenstad zal dus afgesloten zijn van verkeer en mede hierdoor wordt aangeraden om te voet of te fiets te komen. Voor mensen van buiten de stad is de trein of bus ook een prima optie. Het treinstation van Leeuwarden is bijvoorbeeld op loopafstand van de binnenstad gelegen. Voor automobilisten geldt dat het erg druk kan zijn en er een gebrek kan ontstaan aan parkeerplaatsen nabij de binnenstad.