Kalender » BK Veldrijden 2017

BK Veldrijden 2017 Oostende: tickets en programma

9ecc73e741f54322bb76d16e4cc76c76.jpg

Wie mag zich in 2017 tot de beste Belgische crosser kronen op het parcours rondom Oostende? Op 7 en 8 januari 2017 wordt door de beste veldrijders uit België het BK veldrijden verreden in Lille. Kom alles te weten over het BK Veldrijden zoals het parcours, programma en bereikbaarheid. Zorg dat je erbij bent en koop je tickets voor deze veldrit.

BK Veldrijden 2017

Het Belgisch Kampioenschap Veldrijden vindt in 2017 plaats in de kustplaats Oostende. Het exacte parcours is nog niet bekend gemaakt maar zal tussen de 2,5 en 3,5 kilometer afstand voeren. Gezien de ligging nabij zee ligt het voor de hand dat er ook wat stroken met mul zand opgenomen zullen worden. De winnaar van het BK Veldrijden mag na afloop een jaar lang rondrijden in de Belgische kampioenstrui, één van de meest prestigieuze truien uit het veldrijden. Het BK veldrijden vindt plaats op zaterdag 7 en zondag 8 januari 2017, waarbij de elite mannen hun cross zullen rijden op de zondag.

Programma zaterdag 7 januari 2017

Gedurende twee dagen wordt een prachtig en bomvol programma opgevoerd. Op zaterdag 7 januari ziet het programma er als volgt uit:

  • G-Sport: 10.30 uur
  • Nieuwelingen eerstejaars: 12.00 uur
  • Nieuwelingen tweedejaars: 13.30 uur
  • Juniores: 15.00 uur

Programma zondag 8 januari 2017

Op zondag 8 januari ziet het programma er als volgt uit:

  • Espoirs onder 23 jaar: 11.00 uur
  • Dames (elite en jeugd): 13.30 uur
  • Elite mannen: 15.00 uur

Tickets en kaartverkoop

Er kan gekozen worden uit dagtickets voor de zaterdag of de zondag en er is een combiticket waarmee je beide dagen het parcours op mag. Een ticket kost waarschijnlijk op zaterdag € 8,- aan de dagkassa. Als je lid van de KBWB bent of wanneer je in de voorverkoop al je kaarten koopt betaal je slechts € 7,-. Het programma van de zondag is natuurlijk het meest aansprekend en een los regulier ticket aan de dagkassa kost dan ook € 23,-. In de voorverkoop kost het ticket € 20,-. Allebei de dagen aanwezig zijn is mogelijk met een combiticket voor slechts € 25,- per persoon. Kinderen tot 12 jaar mogen het evenement gratis bijwonen.

Televisie

Uiteraard wordt het BK Veldrijden live uitgezonden op televisie. De live registratie zal worden verzorgd door de VRT (Sporza). Hierdoor is de cross zowel in Nederland en België te zien.

Adres en route BK Veldrijden

Zoals bekend vindt het BK Veldrijden dit jaar plaats in Oostende. Oostende is gelegen ten westen van Brugge en onder andere gelegen aan de autosnelwegen A10 en A18. Er zullen diverse publieke parkings worden geopend ten tijde van het Belgisch Kampioenschap. Qua openbaar vervoer kan het er best worden gereisd naar het treinstation van Oostende. Ook beschikt de stad over de befaamde kusttram met diverse haltes. Naar verwachting zullen tienduizenden mensen een bezoek brengen aan het Belgisch Kampioenschap veldrijden, wie een hotelkamer wil boeken zal er dus bijtijds bij moeten zijn: