Kalender » Breda Jazz

Breda Jazz: 25 – 28 mei 2017

bredajazz.jpg

Het vierdaagse jazzfestival Breda Jazz behoort tot de grootste evenementen van Nederland met ieder jaar honderdduizenden bezoekers. De hele binnenstad is dan ook omgetoverd in een groot jazzpodium en de sfeer is ongekend goed. Traditioneel begint Breda Jazz op Hemelvaartsdag waarna het doorgaat tot en met zondag. Kom alles te weten over Breda Jazz 2017 zoals de tijden, locaties, tickets en kaartverkoop, programma en bereikbaarheid.

Breda Jazz 2017

Breda Jazz behoort tot de meest aansprekende jazzfestivals van Nederland. De hele binnenstad ademt namelijk jazz en gezelligheid uit dankzij verschillende podia waar de hele dag optredens zijn. Behalve echte jazz hoor je ook aanverwante muziekgenres zoals blues, cajun, enzovoorts. Ieder jaar wordt Breda Jazz gepland op Hemelvaartsdag plus de vrijdag, zaterdag en zondag erna. De eerstvolgende editie van Breda Jazz vindt dus plaats van donderdag 25 tot en met zondag 28 mei 2017. Op Hemelvaartsdag is de opening om 13.00 uur op de Grote Markt.

Programma en line-up

In totaal zijn er 16 podia en ongeveer 175 acts, afkomstig uit binnen- en buitenland. Behalve grote namen krijgt ook jong talent de kans hun kunsten te etaleren. Het programma en de line-up is te raadplegen via de website van Breda Jazz.

Tickets en kaartverkoop

Breda Jazz is grotendeels gratis te bezoeken, zo zijn alle buitenconcerten vrij toegankelijk en heb je geen ticket nodig. Voor sommige binnenconcerten zijn wel tickets nodig, deze kosten tussen de € 5 en € 20,- per persoon.

Bezoeken Breda Jazz

Breda Jazz speelt zich af in de binnenstad van Breda en er zijn podia op en rondom bijvoorbeeld het Kerkplein, de Grote Markt, ’t Sas, de Havermarkt, de Veemarktstraat en bij het Spanjaardsgat. Het eenvoudigst is Breda Jazz te bereiken met het openbaar vervoer, zo ligt het treinstation van Breda Centraal op loopafstand van de podia. Bezoekers met de auto kunnen gebruik maken van betaalde parkeergarages. Ook kan er worden geparkeerd bij het NAC stadion waar vandaan pendelbussen rijden naar de Bredase binnenstad. Een retourticket voor de pendelbus kost € 0,65 per persoon.