Kalender » Burendag

Burendag: 24 september 2016

burendag.jpg

Eenmaal per jaar is het Burendag in Nederland, wanneer er op grote schaal mensen samenkomen of dingen voor elkaar doen. Burendag is de uitgesproken dag om eens samen met de buurt iets te organiseren en elkaar te leren kennen. Iedereen kan meedoen aan Burendag, geef je activiteit op via de website van Burendag en krijg mogelijk € 450,- van het Oranje Fonds. Kom meer te weten over Burendag 2016 zoals algemene informatie, de voorwaarden voor het krijgen van subsidiegeld en hoe je kunt meedoen aan Burendag plus het aanmelden van je activiteit.

 

Burendag 2016

Iedere vierde zaterdag van september is het Burendag. Burendag vat je samen met benamingen als samenkomen, ontmoeten, gezelligheid, enzovoorts. Je leert de mensen die in je nabijheid wonen beter kennen en dat zorgt op de lange termijn dan weer voor een socialere en veiligere buurt. Burendag wordt ondersteund door bijvoorbeeld het Oranje Fonds en Douwe Egberts. Burendag is behalve voor particulieren ook een geweldige kans voor organisaties om van alles te organiseren. De eerstvolgende Burendag is op zaterdag 24 september 2016.

Subsidie

Heb je een goed initiatief dat past binnen de gestelde voorwaarden? Wellicht kan je dan tot maximaal € 450,- subsidie krijgen van het Oranje Fonds. Het is wel raadzaam om goed de voorwaarden op de website van de Burendag door te nemen, want als (delen van) je activiteit niet voldoet aan de eisen krijg je geen subsidie. Overigens is het ook mogelijk om geld te ontvangen voor activiteiten die op vrijdag 23 of zondag 25 september worden georganiseerd.

Voorwaarden

De voorwaarden voor deelname en ontvangst geld van het Oranje Fonds vind je op de website van de Burendag. De voorwaarden zijn gesplitst in voorwaarden voor particulieren en voorwaarden voor organisatie.

Meedoen aan Burendag

Zoals gezegd kan iedereen meedoen aan de Burendag. Kijk bijvoorbeeld of er in de buurt al wat georganiseerd wordt waarbij je kunt aansluiten. Uiteraard is het ook mogelijk om zelf iets te organiseren. Heb je een activiteit die je gaat organiseren? Meld deze dan aan via deze pagina.