Kalender » Dag van de Romantische Muziek

Dag van de Romantische Muziek: 21 augustus 2016

Dagvanderomantischemuziek.jpg

In Het Park bij de Euromast vindt eind augustus de meest romantische dag van het jaar plaats. Die dag kan je namelijk volop genieten van romantische en klassieke muziek tijdens de Dag van de Romantische Muziek.  Het evenement is zelfs uitgegroeid tot een van de bekendste klassieke muziekfestivals van het jaar. Kom meer te weten over de Dag van de Romantische Muziek 2016 waaronder informatie over de gratis toegang, locatie en bereikbaarheid, tijden, programma en hotelovernachtingen.

Dag van de Romantische Muziek 2016

Het Park bij de Euromast wordt één dag per jaar ondergedompeld in klassieke en romantische sferen tijdens de Dag van de Romantische Muziek. Op meerdere podia kan worden genoten van muzikale klassieke optredens. Vanwege de setting heerst er een heerlijk zomergevoel waarbij goed eten en drinken natuurlijk niet mogen ontbreken. Het festival is laagdrempelig en je hoeft geen doorgewinterde luisteraar van klassieke muziek te zijn. Ook als je het hele jaar door andere muziekstijlen luistert kan je tijdens de Dag van de Romantische Muziek de dag van je leven hebben. De Dag van de Romantische Muziek vindt plaats op zondag 21 augustus 2016.

Tickets en kaartverkoop

De Dag van de Romantische Muziek is gratis toegankelijk, er hoeven geen entreetickets te worden gekocht. Er wordt wel gevraagd om een vrijwillige bijdrage, maar of je hieraan voldoet is je eigen keuze.

Tijden

De Dag van de Romantische Muziek begint om 12.00 uur waarna negen uur lang de meest prachtige muziek te horen is. Om 21.00 uur is het muziekevent weer ten einde. Als een volle dag klassieke muziek niet genoeg is kan je in de weken voordat de Dag van de Romantische Muziek begint al de Route de Romantiek bezoeken. Dit zijn pop-up klassieke optredens die door heel Rotterdam worden georganiseerd.

Bezoeken Dag van de Romantische Muziek

De Dag van de Romantische Muziek vindt plaats in Het Park bij de Euromast, dat gelegen is aan het adres Baden Powelllaan 14 in Rotterdam. Om de festivallocatie te bereiken kan er het beste met het openbaar vervoer worden gereisd. In de omgeving zijn er onder andere tramhalte Kievitslaan en metrohaltes Dijkzicht en Coolhaven. Parkeren is beperkt mogelijk in de buurt, maar er kan uiteraard worden uitgeweken naar betaalde parkeergarages in de buurt.