Kalender » Dwars door Vlaanderen

Dwars door Vlaanderen: 23 maart 2016

dwarsdoorvlaanderen.png

Dwars door Vlaanderen is een van de topklassiekers uit het Vlaamse voorjaar en vormt de opmaat richting de Ronde van Vlaanderen. De internationale top test hier alvast eens de benen om te kijken of de topvorm er al is. En natuurlijk is het helemaal geweldig om een topkoers als Dwars door Vlaanderen op het palmares bij te schrijven. Onderstaand kom je alles te weten over Dwars door Vlaanderen zoals het parcours, kaarten en VIP tickets, bereikbaarheid en op welke televisiezender Dwars door Vlaanderen te volgen is.

Dwars door Vlaanderen 2016

De wielerwedstrijd Dwars door Vlaanderen is een 1.1 HC wedstrijd en valt daardoor in de categorie onder de World Tour. Toch is het een uitermate prominente koers gedurende het Vlaamse voorjaar en dit heeft veel te maken met de plek op de agenda. Dwars door Vlaanderen vindt namelijk vlak voor de Ronde van Vlaanderen plaats en is daardoor een uitermate geschikte voorbereidingswedstrijd waar vele toppers aan de start staan. Dwars door Vlaanderen wordt gereden op woensdag 23 maart 2016.

Parcours

Zoals ieder jaar krijgen de renners weer een op en top Vlaams parcours voorgeschoteld met tal van pittige hellingen. In totaal zijn er maar liefst 12 hellingen waartoe enkele illustere zoals de Nieuwe Kwaremong, de Vlakenberg, de Taaienberg, de Oude Kwaremont en de Paterberg. Ook moet er weer gedokkerd worden over in totaal drie kasseistroken. De start van Dwars door Vlaanderen is in Roeselaere en de finish is 200 kilometer verder gelegen in Waregem. Gedurende de dag wordt de heuvelzone van de Vlaamse Ardennen aangedaan, bekend van tal van Vlaamse koersen.

Kaarten en VIP Tickets

Het mooie aan de wielersport is dat je op ieder gewenst punt langs het parcours gratis de wedstrijd kunt bezoeken. Wil je er een exclusief bezoek van maken? Koop dan een VIP ticket en laat je in de watten leggen. Met een VIP arrangement heb je bijvoorbeeld recht op exclusieve plaatsen op de tribune bij de finish, lunch, diner of bijvoorbeeld het meerijden met de koers. Er zijn VIP arrangementen in alle soorten en maten. Meer informatie over de mogelijkheden van het bezoeken van Dwars door Vlaanderen als VIP vind je hier.

Televisie

Uiteraard is de wedstrijd live te volgen via Sporza van de VRT. De kijker kan erop rekenen dat de laatste uren van de wedstrijd geheel worden uitgezonden.

Bereikbaarheid

De finish is getrokken op de Verbindingsweg aan de zuidzijde van Waregem. In de omgeving zijn voldoende parkings, welke aangegeven zijn met borden. Ook beschikt over Waregem over een treinstation waardoor je ook met het openbaar vervoer kunt reizen.