Kalender » Gent Wevelgem

Gent Wevelgem: 27 maart 2016

gent-Wevelgem.jpg

Gent Wevelgem is een Vlaamse voorjaarsklassieker met een geweldige uitstraling. Wie hier wint kan een stukje fietsen. Niet voor niets stond er al ruim twintig maal de wereldkampioen op het hoogste schavot. Gent Wevelgem is een van de meest aansprekende Vlaamse wielerwedstrijden en iedere editie staan er vele wereldtoppers aan het vertrek. Kom alles te weten over Gent Wevelgem zoals op welke televisiezender de koers live te volgen is, hoe je kaarten en VIP tickets kunt kopen, het parcours en de bereikbaarheid van Gent Wevelgem.

Gent Wevelgem 2016

Slechts de allerbeste wielrenners ter wereld zijn in staat om Gent Wevelgem te winnen. Dankzij de hellingen en kasseistroken blijven alleen de toppers over als de finish in zicht komt. Gent Wevelgem heeft ook een gunstige ligging op de internationale wielerkalender en wordt verreden in een periode dat vele topklassiekers op het programma staan. De scherprechter van Gent Wevelgem is uiteraard de beruchte Kemmelberg, een steile helling met een wegdek bestaand uit vervaarlijke kasseien. Extra zwaar dus en een ideale plek om verschillen te maken. Aan het vertrek van Gent Wevelgem staan de UCI WorldTeams en diverse ProContinental Teams. De volgende editie van Gent Wevelgem wordt verreden op zondag 27 maart 2016.

Parcours

Hoewel de koers de naam Gent Wevelgem draagt is de start niet in Gent maar in de gemeente Deinze. De finish is nog wel in Wevelgem. Onderweg wordt er eerst in westelijke richting gereden tot niet ver van de kust. Van daaruit wordt er afgedaald in zuidelijke richting en later in oostelijke richting. Het tweede deel van de koers is het gedeelte van de waarheid wanneer er diverse vinnige hellingen moeten worden overwonnen. Hiertoe behoort uiteraard de Kemmelberg, dé heuvel van Gent Wevelgem. De laatste dertig kilometer zijn weer iets eenvoudiger en biedt gelosten misschien wel de kans terug aan het front te keren.

Kaarten en VIP tickets

Gent Wevelgem wordt jaarlijks door honderdduizenden mensen bezocht en overal langs de route staan wielerfans om een glimp op te vangen van het spektakel. Uiteraard is een bezoek geheel gratis. Toch zijn er ook speciale betaalde VIP arrangementen waarbij genoten kan worden van bijvoorbeeld een lunch, diner, bezoek aan het rennersdorp en topplaatsen aan de finishlijn. Een overzicht van alle VIP tickets en arrangementen vind je op deze pagina.

Televisie

De wielerzender bij uitstek is natuurlijk het Vlaamse VRT dat onder de vlag van Sporza bijna alle relevante wielerwedstrijden rechtstreeks uitzendt. Ook Gent Wevelgem wordt ruimschoots live uitgezonden.

Bereikbaarheid Gent Wevelgem

De finishlijn van Gent Wevelgem is getrokken in het centrum van Wevelgem, om precies te zijn aan de Vanackerestraat. De finish is op loopafstand van het treinstation van Wevelgem gelegen waardoor je perfect met het openbaar vervoer kunt reizen naar de finish. Ook zijn er verschillende parkings gecreëerd.