Kalender » Gentse Feesten

Gentse Feesten: 15 - 24 juli 2016

Gentse-Feesten-2011-Pole-Pole.jpg

De Belgische stad Gent staat in de maand juli weer bol van de cultuur, muziek en optredens. Dan staan namelijk de Gentse Feesten weer op het programma en trekken vele tienduizenden personen naar de Gentse binnenstad. Tijdens de Gentse feesten 2016 vinden er door heel Gent heen activiteiten plaats. Kom te weten op welke locaties de activiteiten plaatsvinden, waar je het programma kunt vinden, of je tickets moet kopen en hoe de Gentse Feesten bereikbaar zijn. Ook is er een overzicht van voordelige hotels voor tijdens je bezoek aan de Gentse Feesten opgesomd.

Gentse Feesten 2016

Een megagroot cultuurfestival met jaarlijks meer dan 1,5 miljoen bezoekers? Dan moet je op de Gentse Feesten zijn die plaatsvinden van vrijdag 15 tot en met zondag 24 juli 2016. Hoewel de focus ligt op het culturele aspect vind je topentertainment van allerlei soorten in de Gentse binnenstad. Zo zijn er gratis muziekoptredens, internationale festivals. animatie, acrobatiek, theater, dans, enzovoorts.

Tickets en kaartverkoop

De Gentse Feesten zijn helemaal gratis om te bezoeken. Het is dus niet nodig om kaarten te kopen. Het feit dat er geen entree wordt geheven is een verklaring voor het feit dat er iedere dag ruim honderdduizend mensen het festival bezoeken.

Locaties

Het gros van de activiteiten vinden buitendeurs plaats op vrij toegankelijke pleinen, te weten de pleinen Veerleplein, Vlasmarkt, Korenmarkt, Emile Braunplein, Bij Sint-Jacobs, Sint-Baafsplein, Baudelopark, Gras- en Korenlei, Beverhoutplein, Groentenmarkt en François Laurentplein.

Programma Gentse Feesten

Het programma van de Gentse Feesten is enorm uitgebreid. Het programma kan worden geraadpleegd op de website van de Gentse Feesten.

gentsefeesten_gent15.jpg

Internationale Festivals

Tijdens de Gentse Feesten worden er ook zes internationale festival georganiseerd. Dit zijn MiramirO (het Straattheaterfestival), Blue Note Records Festival (Gent Jazz Festival), Boomtown, Europees Figurentheatercentrum, Jeugdcircusfestival en het dancefestival 10 Days Off.

Overnachten in Gent

De stad Gent leent zich perfect voor een langduriger verblijf. Misschien wil je de Gentse Feesten meerdere dagen achter elkaar bezoeken of wil je meer van de stad zien. Gent staat namelijk bekend als één van de mooiste steden ter wereld. Onderstaand vind je een overzicht van de vele (voordelige) hotels: 

Bereikbaarheid Gentse Feesten

Wie met de auto reist moet rekening houden met het feit dat grote delen van de stad autovrij zijn tijdens de Gentse Feesten. Tevens is het erg druk op de weg en zal het aantal parkeerplekken snel beperkt zijn. Eventueel kan er geparkeerd worden op P+R parkeerterreinen aan de rand van de stad, van waaruit je kunt doorreizen per bus of tram. De Gentse Feesten zijn per openbaar vervoer het best te bereiken. Zo rijden er bussen, trams, feestbussen en uiteraard treinen tot vlakbij de Gentse binnenstad. Je bespaart hiermee ook dure brandstof- en parkeerkosten. Vanaf treinstation Gent-Dampoort loop je in enkele minuten naar de festivallocaties. Koop online voordelig je (internationale) treinticket: