Kalender » Hilversum City Run

Hilversum City Run – 2 april 2017

4f893956d52246d79dde4f6a25163f1b.jpg

De Hilversum City Run is een loopevenement dwars door de mediastad van Nederland. Hilversum, gelegen in het Gooi, laat zich tijdens de City Run van haar beste kant zien en er heerst een optimale stemming met muziek, gezelligheid en veel publiek. Lopers kunnen kiezen welke loopafstand ze willen afleggen. Kom alles te weten over de Hilversum City Run 2017 zoals loopafstanden, parcours, inschrijven, programma, bereikbaarheid per auto en openbaar vervoer.

Hilversum City Run 2017

Marktterrein Langgewenst is het epicentrum van de Hilversum City Run, aangezien daar start en finish zijn gelegen. De Hilversum City Run heeft ieder jaar weer duizenden mensen aan de start staan van een van de loopafstanden. De hele dag hangt er een geweldige sfeer in de stad, waardoor de lopers zo optimaal mogelijk kunnen presteren. Bezoekers vermaken zich ook prima met de ambiance en muzikale optredens. De eerstvolgende editie van de Hilversum City Run vindt plaats op zondag 2 april 2017. Voor de lopers geldt dat nog diezelfde avond (vanaf 19.00 uur) de uitslagen zijn terug te vinden op de website van de Hilversum City Run. Op de zaterdag voor de Hilversum City Run wordt de Yakult Ladies Run gelopen.

Loopafstanden en inschrijven

Inschrijven voor de Hilversum City Run is mogelijk via de website van Hilversum City Run. Er gelden beperkte inschrijfkosten, variëren tussen de € 7,50 en € 14,50. Er kan gekozen worden uit diverse loopafstanden:

  • Prestatieloop 10 kilometer
  • Prestatieloop 5 kilometer
  • Business Run 10 kilometer
  • Business Run 5 kilometer
  • Family Run 1500 meter
  • Kids Run 1500 meter
  • Yakult Ladies Run (zaterdag 1 april 2017)

Parcours

Omdat er geen heel lange loopafstanden zijn tijdens de Hilversum City Run, voeren de parcoursen van alle afstanden door de bebouwde kom van de stad. Hierdoor wordt het aantal open stukken beperkt en is een goede sfeer over het gehele parcours gegarandeerd. Omdat alle parcoursen starten en finishen op Marktterrein Langgewenst, dan wel erlangs gaan, is deze centrale plek een ideale om te supporteren.

Bezoeken Hilversum City Run

Marktterrein Langgewenst is een open plein in het centrum van Hilversum, niet ver weg van het treinstation van Hilversum. Omdat het Marktterrein op slechts drie minuten lopen van het treinstation ligt is de trein een ideaal vervoersmiddel wanneer je de Hilversum City Run wilt bezoeken. Je wordt dan immers niet geconfronteerd met verkeersdrukte, wegafzettingen en parkeerkosten. Ga je toch liever met de auto? Parkeer dan in de parkeergarages aan de Groest 86, Schapenkamp 12 of een van de parkeerterreinen aan de rand van de stad. Vanaf verder weg gelegen parkeerterreinen worden pendelbussen ingezet van en naar het start- en finishgebied.