Kalender » Kermis Almere

Kermis Almere 2016: locaties en openingstijden

kermisalmere.jpg

Almere is een echte kermisstad gezien het feit dat er in 2016 weer maar liefst vijf kermissen worden georganiseerd. Er zijn kermissen in Almere Buiten, Haven, Poort en natuurlijk Centrum. Dit betekent het hele zomerseizoen door topvermaak voor groot , klein, jong en oud in de grootste stad van Flevoland. Kom alles te weten over Kermis Almere zoals de locaties, attracties en ritprijzen, openingstijden, programma en optredens, korting en bereikbaarheid.

Kermis Almere 2016

In totaal staan er in 2016 vijf kermissen op het programma:

  • Het kermisseizoen in Almere wordt afgetrapt van woensdag 6 tot en met zondag 10 april 2016 wanneer Kermis Almere Buiten wordt georganiseerd. Deze kermis wordt ook wel de Voorjaarskermis genoemd
  • De tweede kermis vindt plaats op de Esplanade in Almere Centrum van woensdag 11 tot en met maandag 16 mei 2016. Deze kermis is ook wel bekend als de Pinksterkermis
  • Kermis Almere Haven is de derde kermis en staat gepland van woensdag 29 juni tot en met zondag 3 juli 2016. Vanwege de datum wordt dit ook wel de Zomerkermis genoemd.
  • Nogmaals een andere locatie wordt aangedaan van woensdag 24 tot en met zondag 28 augustus 2016 wanneer het tijd is voor Kermis Almere Poort (Vakantiekermis)
  • De laatste kermis van het jaar is de Najaarskermis welke wederom plaatsvindt op het plein de Esplanade. De datum van deze kermis in Almere Centrum is van woensdag 21 tot en met zondag 25 september 2016.

Programma

De exacte programma’s worden telkens in de weken voorafgaand aan de start van de kermis bekend gemaakt. Maar in alle gevallen geldt dat er wederom een diverse kermis zal staan waar de hele familie zich kan vermaken. Dit betekent snelle en wilde attracties voor de durfals, kinderattracties voor de kleinsten en natuurlijk de gezellige familieattracties waar je met het hele gezin van kunt genieten. Maar Kermis Almere is meer, er zal bijvoorbeeld ook volop ruimte worden gemaakt voor muzikale optredens en andere vormen van entertainment. Van al die gezelligheid krijg je natuurlijk honger en dorst, gelukkig zijn er verschillende eet- en drinkgelegenheden.

Ritprijzen en korting

Omdat de attracties variëren van kinderattracties tot familie attracties tot groot vermaak, zijn er ook verschillen qua prijsstelling. De grotere en snellere attracties zijn duurder dan een ritje in een draaimolen of een poging bij het touwtje trekken. Een bekend fenomeen tijdens de kermissen in Almere is de Eurodag. Traditiegetrouw is dit de eerste dag van de kermis (woensdag) wanneer vele attracties al voor één euro per rit bezocht kunnen worden. Een andere manier om te profiteren van kortingen is door gebruik te maken van de kortingsbonnen die worden verstrekt door de kermis in Almere.

Openingstijden Kermis Almere

Iedere kermis in Almere hanteert andere openingstijden. In de regel is de kermis iedere dag geopend vanaf 12.00 uur. De sluitingstijd varieert per dag, op vrijdag en zaterdag gelden de ruimste openingstijden wanneer de kermis open is tot 24.00 uur. Op woensdag, donderdag en zondag sluiten de attracties meestal om 23.00 uur (soms op zondag al eerder).

Adres Kermis Almere

De adressen van de verschillende kermissen in Almere zijn als volgt:

  • Kermis Almere Buiten (Voorjaarskermis): Evenaar
  • Kermis Almere Centrum (Pinksterkermis): Esplanade
  • Kermis Almere Haven (Zomerkermis): Schoolstraat
  • Kermis Almere Poort (Vakantiekermis): Europalaan
  • Kermis Almere Centrum (Najaarskermis): Esplanade

Sfeerbeelden