Kalender » Kermis Breda 2016

Voorjaarskermis en Najaarskermis Breda 2016

kermisbreda.jpg

De stad Breda staat ieder jaar bol van de leuke evenementen, denk aan Breda Live en Breda Barst. Maar ook de kermis van Breda behoort tot de hoogtepunten van het jaar, dagenlang is het feest in Breda. En dan beschikken ze in Breda nog wel over twee kermissen, de Voorjaarskermis en de Najaarskermis. De Voorjaarskermis staat op de agenda in juni, terwijl de Najaarskermis van Breda plaatsvindt in de maand oktober. Wat er allemaal te beleven valt tijdens kermis Breda lees je onderstaand. Er zijn natuurlijk heel veel attracties, maar ook andersoortig vermaak als optredens en eet- en drinkgelegenheden.

Voorjaarskermis Breda 2016

De Voorjaarskermis van Breda vindt plaats van vrijdag 3 tot en met woensdag 8 juni 2016. Het gaat om een nostalgische kermis die echt gericht is op families en gezinnen. De attracties zijn kleiner van opzet en er is straattheater. De openingstijden van de Voorjaarskermis zijn als volgt:

  • Vrijdag 3 juni: 14 - 23
  • Zaterdag 4 juni: 14 - 23
  • Zondag 5 juni: 14 - 22
  • Maandag 6 juni: 14 - 22
  • Dinsdag 7 juni: 14 - 22
  • Woensdag 8 juni: 14 - 22

Najaarskermis Breda 2016

En dan is er dus ook de Najaarskermis in Breda, die zoals ieder jaar plaatsvindt op het Chasséveld. Bijna vijftig attracties zullen weer een ongekende sfeer ontketenen in de derde stad van Noord-Brabant. Ook wanneer je al duizelig wordt van de gedachte om in een van de supersnelle attracties te zitten betekent het niet dat een bezoek aan de Najaarskermis van Breda geen goede optie is. Er is namelijk meer dan genoeg te beleven en er is een programma opgezet waar jong en oud van kunnen genieten. Verwacht bijvoorbeeld leuke muziekoptredens, gezellige terrasjes, eettentjes, enzovoorts. De Najaarskermis van Breda vindt plaats van vrijdag 14 tot en met zondag 23 oktober 2016. De Najaarskermis van Breda is iedere dag geopend van 13 uur ’s middags tot middernacht (24 uur). Alleen op de openingsdag (14 oktober 2016) is de kermis pas om 18.00 uur open.

Attractie- en ritprijzen

De kosten per attractie kunnen variëren. De kinderattracties zijn voordeliger dan de grote spectaculaire attracties. Het gros van de attracties is te bezoeken voor een prijs tussen de € 1,- en € 2,50. Vaak loont het om meerdere tickets tegelijk te kopen voor een kermisattractie. Denk hierbij aan bijvoorbeeld zeven tickets voor de prijs van vijf, enzovoorts.

Bezoeken Kermis Breda

De Voorjaarskermis van Breda komt te staan op het Kasteelplein en een gedeelte van het Valkenberg, een park in de stad. Mogelijk wordt er nog een gedeelte van de Grote Markt aan toegevoegd. De Najaarskermis is zoals gewoonlijk weer op het Chasséveld, wat ook in het centrum van Breda is gelegen. Beide locaties zijn daarom ideaal per trein bereikbaar en op loopafstand van treinstation Breda gelegen. Parkeren is mogelijk in de parkeergarages in het centrum van Breda of bij de Trip van Zoudtland Kazerne.

Sfeer Kermis