Kalender » Marathon Enschede

Marathon Enschede – 23 april 2017

Enschede-Marathon_23111.jpg

De oudste marathon van Nederland wordt ieder jaar gelopen in Enschede. Duizenden deelnemers staan op zondag 23 april 2017 weer aan het vertrek van een van de loopafstanden, waarvan natuurlijk de hele marathon er één is. Lijkt het je wat om deel te nemen aan de marathon van Enschede of wil je een van de lopers komen aanmoedigen? Onderstaand is alle informatie over het loopevenement opgenomen zoals de afstanden, het parcours, programma, inschrijven en bereikbaarheid.

Marathon Enschede 2017

Al sinds 1947 wordt de Enschedese marathon gelopen, waardoor er geen marathon in Nederland langer bestaat dan deze. Uiteraard lopen er mannelijke wedstrijdlopers mee, maar Marathon Enschede richt zich niet meer op toptijden voor het mannenveld. De focus is namelijk verplaatst naar een zo sterk mogelijk damesveld. Wat het evenement natuurlijk zo bijzonder maakt zijn de duizenden recreanten die deelnemen aan een van de loopafstanden. De sfeer die in de stad hangt is ongeëvenaard en enorm gezellig. De volgende editie van Marathon Enschede vindt plaats op zondag 23 april 2017.

Loopafstanden

Inschrijven voor de marathon van Enschede is mogelijk via de website van het evenement. Er kan gekozen worden tussen de volgende loopafstanden:

  • 42,195 kilometer: marathon
  • 21 kilometer: halve marathon
  • 10 kilometer
  • 5 kilometer
  • 21, 10 of 5 kilometer (companyruns)
  • 1 kilometer: Kidsrun

Parcours

De kortere loopafstanden hebben een parcours dat dwars door de binnenstad voert. Voor de langere loopafstanden zoals de halve en de hele marathon geldt dat het parcours ook deels buiten de stadsgrenzen van Enschede gaat. Zo gaat het parcours onder andere via Glanerbrug en het landelijke deel ten noorden van Enschede. De halve en de hele marathon gaan over hetzelfde parcours, maar de lopers van de hele marathon moeten het parcours tweemaal afleggen.

Bezoeken Marathon Enschede

Enschede is gelegen in Oost-Nederland in de provincie Overijssel, niet ver van de Duitse grens. De stad ligt aan de snelwegen A1 en A35. Je bereikt de marathon het eenvoudigst via afslag Enschede-Zuid (A35), waarna je de borden richting het centrum volgt. Parkeren is prima mogelijk in de parkeergarage H.J. van Heekgarage West. Deze parkeergarage ligt direct onder de start en finish. Omdat deze parking 1650 plaatsen heeft, kan het zijn dat de garage vol is. In dat geval is parkeren in een van de andere parkeergarages in de binnenstad van Enschede een goede oplossing.  Voor wie verkeerdrukte en parkeerkosten wil vermijden is de trein een goed alternatief. Vanaf het treinstation van Enschede loop je in circa 15 minuten naar de aankomst van de marathon. Ook blijven veel bezoekers overnachten in een hotel: