Kalender » Meifoor Brugge

Meifoor Brugge: 15 april – 8 mei 2016

meifoorbrugge.jpg

Negentig attracties in de binnenstad van Brugge tijdens de jaarlijkse Meifoor zorgen voor de grootste kermis van de stad. Omdat Meifoor Brugge ook nog eens bijna een maand duurt is het een evenement met aanzien. Behalve de attracties is ook volop entertainment waaronder optochten, vuurwerk en natuurlijk zotte vrijdag. Kom alles te weten over Meifoor Brugge zoals attracties en ritprijzen, korting, locaties, openingsuren, bereikbaarheid, programma en optredens.

Meifoor Brugge 2016

Meifoor Brugge vindt plaats in het centrum van de stad op onder andere de locaties het Beursplein, Koning Albert I Park, ’t Zand en het Simon Stevinplein. Hierdoor is een aanzienlijk gedeelte van de historische binnenstad in het teken van kermis. De prachtige gebouwen geven de kermis een nog nostalgischere sfeer. Ieder jaar staat Meifoor Brugge op het programma vanaf de derde vrijdag na Pasen tot het Hemelvaartweekend. De eerstvolgende editie van Meifoor Brugge vindt plaats van vrijdag 15 april tot en met zondag 8 mei 2016.

Attractie- en ritprijzen

De ritprijzen voor de verschillende attracties verschillen per type attractie. De grotere vormen van vermaak zijn duurder dan kinderattracties of behendigheidsspellen. Om de bezoeker de kans te geven te profiteren van kortingstarieven zijn er kortingsbonnen in het leven geroepen die vooraf geprint moeten worden. Ook tijdens Hemelvaart wordt er een kortingstarief gerekend.

Openingsuren

Meifoor Brugge hanteert de volgende toegelaten openingsuren, exploitanten en attracties mogen kortere openingsuren hanteren:

  • Maandag: 00 – 23.00 uur
  • Dinsdag: 15.00 – 23.00 uur
  • Woensdag: 14.00 – 23.00 uur
  • Donderdag: 15.00 – 23.00 uur
  • Vrijdag: 10.00 – 01.00 uur
  • Zaterdag: 10.00 – 01.00 uur
  • Zondag: 10.00 – 23.00 uur
  • Feestdagen en dagen voor feestdagen: 10.00 – 01.00 uur

Bezoeken Meifoor Brugge

Iedereen die bekend is met de historische binnenstad van Brugge weet dat deze niet optimaal is voor auto’s. Wie met de auto reist kan zijn of haar auto dan ook het best parkeren in een van de parkings aan de rand van de binnenstad. Nog verstandiger is reizen met het openbaar vervoer, onder andere het treinstation van Brugge is op loopafstand gelegen. Eventueel is deze loopafstand te overbruggen door een van de buslijnen te nemen richting binnenstad.

Sfeer van een kermis