Kalender » Midwinter Marathon Apeldoorn

Midwinter Marathon Apeldoorn – 5 februari 2017

midwintermarathon.jpg

In Apeldoorn vindt jaarlijks de Midwinter Marathon plaats, een van de oudste hardloopevenementen van Nederland. Het hardloopevenement is ook al meermaals in de prijzen gevallen, bijvoorbeeld als leukste hardloopevenement. Wil je ook deelnemen aan dit bijzondere evenement of wil je als supporter de lopers aanmoedigen? Onderstaand is informatie opgenomen over de Midwinter Marathon Apeldoorn zoals het parcours, de afstanden, programma, inschrijven en bereikbaarheid.

Midwinter Marathon Apeldoorn 2017

Het is het hardloopevenement dat het langst onafgebroken jaarlijks is georganiseerd en het hardloopevenement wordt volledig georganiseerd door vrijwilligers. De Midwinter Marathon in Apeldoorn is dus met recht een bijzonder evenement. Vooral het feit dat het in de winter plaatsvindt geeft het evenement een bijzondere sfeer. De Midwinter Marathon in Apeldoorn wordt namelijk georganiseerd op zondag 5 februari 2017.

Parcours

Het parcours start en finisht op de Loolaan, bekend van het Koninklijke Paleis het Loo. De route voert door de prachtige omgeving van Apeldoorn, heuvelachtig en bebost. Omdat het hardloopevenement in de winter wordt georganiseerd is de omgeving verstild en prachtig. Soms ligt er sneeuw en is de atmosfeer tijdens de Midwinter Marathon helemaal bijzonder. De route is geasfalteerd, slechts bij de langste loopafstand wordt een stuk over onderhard terrein gelopen. De ondergrond is echter dermate hard dat het geen probleem vormt voor het lopen.

Loopafstanden

De loopafstanden die gelopen kunnen worden zijn:

  • 25 kilometer: Asselronde
  • 10 Engelse mijlen: Mini-Marathon
  • 8 kilometer: Acht van Apeldoorn
  • 8 kilometer en 10 Engelse mijlen: Businessrun
  • 1 kilometer: Kidsrun

Bezoeken Midwinter Marathon

Het is niet mogelijk om bij de start te parkeren, dit geldt voor zowel deelnemers als bezoekers van de Midwinter Marathon. Parkeren is wel mogelijk bij speciale transferia. Je vindt de transferia bij afslag 25 (Apeldoorn-Noord) van de A50 en afslag 19 (Hoenderloo) van de A1. Volg na de afslag de borden naar de transferia. Pendelbussen rijden van en naar de start. Kom je met het openbaar vervoer? Maak ook daar gebruik van gratis pendelbussen die je van treinstation Apeldoorn naar de startplek brengen. Of ga te voet, je loopt ongeveer 15 minuten van het treinstation naar het parcours van de Midwinter Marathon Apeldoorn. Ook zijn er diverse hotels waar je voor een prima bedrag een kamer kunt huren: