Kalender » Open Huizen Dag

Open Huizen Dag NVM: 1 oktober 2016

open-huis.jpg

De dag met de meeste huizenbezichtigingen is de NVM Open Huizen Dag. Gedurende de Open Huizen Dag vinden verkopers en kopers van huizen elkaar zeer eenvoudig. De NVM Open Huizen Dag is een openbaar evenement dat in het gehele land plaatsvindt. Iedereen kan meedoen, kopers en verkopers van huizen, en deelname is gratis. Kom onderstaand alles over de NVM Open Huizen Dag te weten zoals datum, tijdstip, deelname en aanmelding en huizenaanbod van deelnemers.

NVM Open Huizen Dag

NVM is de afkorting van Nederlandse Vereniging van Makelaars, oftewel de belangenorganisatie van de makelaardij. De belangrijkste taak van makelaars is natuurlijk om verkopers van huizen en potentiele kopers van huizen bij elkaar te brengen en een goede deal te sluiten. Mede hierdoor is er de NVM Open Huizen Dag ontstaan, waarbij de drempel voor het bezichtigen van een huis bijna helemaal is weggenomen. Potentiele kopers kunnen namelijk zoveel huizen als ze willen bezoeken zonder dat er vooraf een afspraak gemaakt hoeft te worden.

Datum en tijden 2016

De Open Huizen Dag van NVM vindt tweemaal per jaar plaats, in 2016 in de maanden april en oktober. De eerstvolgende editie van de Open Huizen Dag van NVM vindt plaats op zaterdag 1 oktober 2016 tussen 11.00 en 15.00 uur.

Huizen bezichtigen

De Open Huizen Dag is natuurlijk het uitgelezen moment om huizen te bezichtigen. Een goede tip is wel om vooraf voor jezelf te bepalen welke huizen je wilt bezoeken. Kijk hiervoor op Funda en stippel aan de hand van de deelnemende huizen een geschikte route uit. Tijdens de Open Huizen Dag zelf bel je simpelweg aan bij de huizen die je wilt bezichtigen, waarna de bewoners je zullen rondleiden. Een goede tip is om voor jezelf aantekeningen te maken van de huizen die je allemaal bezoekt, om zodoende te voorkomen dat je achteraf niet meer goed weet welke huizen je het best bevielen.

Huis verkopen

Ook wanneer je graag je huis wilt verkopen is de NVM Open Huizen Dag een ideaal moment. Deelname biedt je de kans om je huis onder de aandacht te brengen bij een enorm aantal potentiële kopers. Je zult jezelf vooraf moeten aanmelden voor de NVM Open Huizen Dag, over het algemeen is dit mogelijk bij je makelaar en is dit geheel gratis. Indien gewenst kan je de deelname kenbaar maken met een vermelding op Funda of een ‘open huis’ poster voor op het raam. Zorg als verkoper dat het huis netjes opgeruimd is en er zo min mogelijk persoonlijke spullen in het zicht staan. Een neutrale uitstraling heeft namelijk een positief gevolg voor de verkoopkansen.