Kalender » Salon du Chocolat Brussel

Salon du Chocolat Brussel 2017: tickets en openingsuren

salonduchocolat.png

Wie België zet, die zegt chocolade. De chocolade uit België is geliefd over de hele wereld en dat moet natuurlijk gevierd worden. Een ode aan de Belgische chocolade beleef je tijdens Salon du Chocolat in Brussel. Samen met tienduizenden bezoekers en 1500 patissiers en chocolatiers wordt er een geweldig hommage gebracht aan de lekkernij. Kom alles te weten over Salon du Chocolat 2017 in Brussel zoals adres en locatie, openingsuren, ticket en kaartverkoop, programma en bereikbaarheid.

Salon du Chocolat 2017

Chocoladeliefhebbers kunnen niet ontbreken op dit zoete evenement in Brussels Expo. Ieder jaar bezoeken maar liefst ruim dertigduizend mensen de Chocoladesalon. In totaal staat ruim 6.000 vierkante meter in het teken van chocolade. Diverse grote chocolademerken, patissiers, chefs en chocolatiers tonen het publiek de laatste trends en ontwikkelingen. Er valt natuurlijk ook heel veel te proeven en er kan worden deelgenomen aan workshops, kookdemonstraties en conferenties. Of bezoek de modeshow met chocoladejurken. Het evenement Salon du Chocolat vindt plaats van vrijdag 10 tot en met zondag 12 februari 2017.

Openingsuren

Salon du Chocolat heeft de onderstaande openingsuren:

  • Vrijdag 10 februari: 10.00 – 19.00
  • Zaterdag 11 februari: 10.00 – 19.00
  • Zondag 12 februari: 10.00 – 18.00

Tickets en kaartverkoop

Een ticket voor Salon du Chocolat kost op vrijdag € 8,50 en op zaterdag en zondag € 10,- per persoon. Koop je het ticket van tevoren online in de voorverkoop dan is de prijs op alle dagen € 8,50. Kinderen (3 tot 12 jaar) betalen zowel aan de dagkassa en in de online voorverkoop € 5,-. Kinderen jonger dan drie jaar mogen gratis naar binnen. Tenslotte geldt ook dat je op alle dagen € 8,50 betaalt wanneer je ouder dan 60 jaar bent of wanneer je je studentenkaart kunt tonen. Ga je met de hele familie? Indien deze bestaat uit twee volwassenen en twee kinderen (tot 12 ) jaar betaal je maar € 25,-.

Bezoeken Salon du Chocolat

De chocoladebeurs vindt plaats in Paleis 1 van Brussels Expo. Het adres van deze beurshal is Belgiëplein 1 in Brussel. Je geraakt bij Salon du Chocolat door op de ring van Brussel uitrit 7a te nemen en de borden naar Brussels Expo te volgen. Parkeren kan gewoon bij het complex. Kom je met de trein dan kan de trein worden genomen richting Brussel Zuid, waar vandaan je dan metrolijn 6 neemt en uitstapt op halte Heizel. Het is zeker de moeite waard om wat langer te blijven in Brussel. Boek bijvoorbeeld een hotelkamer in de stad:

Wereldwijd evenement

Salon du Chocolat is een beursevenement dat ook in andere landen wordt georganiseerd. Enkele steden waar het evenement is georganiseerd zijn Lonen, Parijs, Marseille, Beiroet, Kyoto, Tokyo, Milaan en Moskou.