Kalender » Suikerrock 2016

Suikerrock 2016 - Tienen

suikerrock.jpg

In het Vlaams-Brabantse Tienen, midden in de zomer, vindt het muziekfestival Suikerrock plaats. De naam Suikerrock is gekozen omdat Tienen ook wel de Suikerstad wordt genoemd vanwege de aanwezige suikerraffinaderij. Ieder jaar staan er tientallen optredens gepland verdeeld over meerdere podia en dagen. Suikerrock wordt bezocht door ruim honderdduizend mensen per jaar. Suikerrock bezoeken is mogelijk wanneer je betaald bezoeker bent.

Suikerrock 2016

Suikerrock behoort tot de best bezochte muziekfestivals van de Benelux, zeker binnen het muziekgenre. Tijdens Suikerrock wordt er uiteraard rockmuziek gespeeld, naast bijvoorbeeld popmuziek. Het hoofdpodium van Suikerrock staat op de Grote Markt in Tienen, maar er vinden vele activiteiten plaats op andere plaatsen in de stad. Het evenement staat op de agenda van vrijdag 29 tot en met zondag 31 juli 2016.

Kaartverkoop

Een groot deel van Suikerrock is gratis te bezoeken. Je hoeft alleen tickets te kopen voor de optredens op de Grote Markt waar het hoofdpodium staat. Je koopt je kaarten via de ticketshop op de website van Suikerrock en nog enkele andere verkooppunten. Betalen van consumpties wordt gedaan via zogenoemde Jetons (munten). De entreekaarten kosten:

  • Dagticket vrijdag en zaterdag: € 40,-
  • Dagticket zondag: € 35,-
  • Dagticket kinderen tot en met 5 jaar: gratis
  • Dagticket kinderen 6 tot en met 12 jaar: € 12,-

Korting

Een manier om korting te krijgen is wanneer je gebruik maakt van een Family Ticket of een Friends ticket. Je betaalt dan een gereduceerd tarief. Ook voor bezoekers die Suikerrock op alle drie de dagen willen bezoeken betalen minder, een combiticket voor drie dagen kost € 85,- per persoon.

Programma Suikerrock

Op de website van Suikerrock is het programma van de drie festivaldagen in te zien, inclusief de optredende artiesten en line-up.

Bezoeken Suikerrock

Suikerrock staat op de rol op de Grote Markt in het centrum van Tienen, de afstand tot het treinstation is slechts 800 meter. De trein danwel de bus is daarom met afstand het beste vervoersmiddel wanneer je Suikerrock wilt bezoeken. Omdat Tienen ook niet ver van steden als Brussel, Luik en Leuven is gelegen ben je via de snelweg ook eenvoudig in Tienen. Wie een parkeerplek zoekt kan het zeker eens proberen bij het treinstation van Tienen, aangezien deze parking 1600 parkeerplaatsen heeft. Een laatste optie is om een hotelkamer te boeken in de buurt van Suikerrock:

Ook leuk om te bezoeken: