Kalender » TW Classic 2016

TW Classic 2016 - Festivalpark Werchter

TWClassic_Thumbnails-640x360.jpg

TW Classic is een eendaags muziekfestival en komt voort uit het bekende festival Rock Werchter. Feitelijk is TW Classic een festival dat juist weer de oude sfeer van Rock Werchter doet herleven. De afkorting TW staat voor Torhout Werchter en dat is dan weer de oude naam van Rock Werchter. Omdat Rock Werchter zo sterk is gegroeid organiseert men nu TW Classic om ook de fans van het eerste uur een festival terug te geven. De datum voor TW Classic is momenteel nog niet bekend.

TW Classic 2016

Waar Rock Werchter een vierdaags festival is geworden met meerdere podiums vindt TW Classic juist plaats in een traditionelere setting. Er is namelijk maar één podium en het festival duurt maar één dag. Qua muziek grijpt TW Classic vooral terug op gevestigde internationale namen die bijvoorbeeld in het verleden megahits hebben gescoord. Ook treden er wat kleinere Nederlandse en Belgische bands op. De eerstvolgende editie van TW Classic vindt plaats op zaterdag 9 juli 2016.

Tickets

Tickets zijn te koop via Ticketmaster en Proximus Go For Music vanaf woensdag 24 februari 2016 om 10.00 uur. In de voorverkoop kosten tickets € 100,- per persoon inclusief servicekosten. Om vlak voor het podium te staan kan je een Golden Circle Ticket kopen voor € 161,- per persoon. 

Line-up en programma

Ieder jaar weer verrast TW Classic met enkele grote internationale artiesten. In het verleden traden wereldberoemde acts als Phil Collins, The Police en The Rolling Stones op. De line-up voor TW Classic zal na publicatie te vinden op de website van het evenement. Ook zal je daar op dat moment de programmering kunnen inzien. De deuren van TW Classic openen normaliter om 12.30 uur, waarna de optredens duurden tot ongeveer 00.30 's nachts.

Bezoeken TW Classic

Het muziekfestival vindt plaats op dezelfde locatie als waar grote broer Rock Werchter wordt georganiseerd. Het terrein is gelegen aan de Haachtsesteenweg in Werchter en ligt niet ver van de steden Brussel en Leuven. Eenmaal in de buurt van het festivalterrein zullen speciale borden je de weg wijzen naar de locatie. Parkeren is mogelijk op tien parkeerterreinen rondom het festivalterrein. De parkeerkosten bedragen € 15,-. Treinreizigers kunnen uitstappen op het treinstation van Leuven vanwaar bussen rijden naar Werchter. In de omgeving zijn vele hotels waar ook overnacht kan worden, op deze pagina vind u een overzicht van voordelige hotels nabij TW Classic.