Kalender » Volkel in de Wolken

Volkel in de Wolken 2016: tickets en openingstijden

volkel.png

De vliegshow Volkel in de Wolken is voor liefhebbers van vliegtuigen en helikopters een geweldig evenement om te bezoeken. Volkel in de Wolken is een evenement voor jong en oud en trekt ieder jaar weer vele duizenden belangstellenden. Door scherpere wetgeving zijn er helaas geen vliegshows meer tijdens Volkel in de Wolken. Meer informatie over Volkel in de Wolken 2016 is onderstaand opgesomd waaronder de openingstijden, tickets en kaartverkoop, programma en bereikbaarheid.

Volkel in de Wolken 2016

Volkel in de Wolken was een vliegshow in het Noord-Brabantse Volkel. Doordat wet- en regelgeving zijn verscherpt is het niet meer toegestaan om vliegshows te organiseren. Toch gaat het evenement nog gewoon door en is er nog genoeg te beleven. Het zwaartepunt van Volkel in de Wolken is verschoven van de lucht naar de grond. Zo is er tijdens Volkel in de Wolken een braderie met kraampjes en terrasjes, een themapark, kan je een helikoptervlucht nemen of plaatsnemen in een flight simulator, enzovoorts. Ook voor kinderen is Volkel in de Wolken een geweldige belevenis, mede dankzij diverse speciale kinderactiviteiten. De eerstvolgende editie van Volkel in de Wolken vindt plaats op zondag 29 mei 2016.

Openingstijden

Op de dag van Volkel in de Wolken gaat het terrein open om 9.00 uur. Vanaf 10.00 uur kan er genoten worden van diverse programma’s. Dan starten namelijk de rondvluchten, braderie en themapark welke allen duren tot ongeveer 17.00 uur. Ook is er het Nederlands Kampioenschap Highland Games. 

Tickets

Vanwege het ontbreken van de vliegshows heeft de organisatie besloten dat Volkel in de Wolken voortaan een gratis te bezoeken evenement is. Er is dus geen sprake van ticketverkoop.

Bezoeken Volkel in de Wolken

Volkel is natuurlijk bekend vanwege Vliegbasis Volkel. Volkel in de Wolken is bereikbaar via de snelweg A50 (afslag 13) en ligt vlakbij Uden en Veghel. Bezoekers met de auto worden door verkeersregelaars gewezen naar de parkeerplaatsen. Parkeren kost € 2,- per voertuig voor de hele dag. Er is geen treinstation in Volkel.

Overige open dagen

Gedurende het jaar zijn er tal van bijzondere luchtshows en open dagen van Defensie. Zo zijn er de Luchtmachtdagen, Landmachtdagen en Marinedagen. Meer informatie over deze open dagen met volop spektakel vind je op deze pagina.