Kalender » Amsterdam City Swim

Amsterdam City Swim - 11 september 2016

amsterdamcityswim.jpg

Amsterdam City Swim is een evenement waarbij zwemmers een route dwars door de grachten van de Amsterdamse binnenstad afleggen. Het geeft zwemmers de kans om te zwemmen door de beroemdste grachten van ons land terwijl ze door duizenden bezoekers worden aangemoedigd vanaf de kade. Iedereen kan deelnemen aan de Amsterdam City Swim of er een bezoek aan brengen. Kom alles te weten over de route en de kaartverkoop aan de start en finish.

Amsterdam City Swim 2016

Ongeveer 2500 zwemmers trotseren tijdens de Amsterdam City Swim de Amsterdamse grachten. Ook is er de Amsterdam City Swim for kids waar nog ongeveer 500 kinderen aan deelnemen. De Amsterdamse grachten zijn geen officieel zwemwater, maar de kwaliteit is in decennia niet zo goed geweest als tegenwoordig. De route voert dwars door de binnenstad van de hoofdstad van Nederland. Ook naast de route is er volop entertainment in de vorm van muziek en andersoortig entertainment. De volgende editie van de Amsterdam City Swim vindt plaats op zondag 11 september 2016.

Route

De start van de route van de Amsterdam City Swim is bij het Marine Etablissement aan de Kattenburgerstraat 7. Het is mogelijk om hier persoonlijke bezittingen bewaakt achter te laten. De finish is te vinden aan de Keizersgracht. Onderweg worden onder andere de Amstel overgestoken. Deelnemers kunnen bij de finish gebruik maken van (koude) douches, ook worden er slippers, handdoeken en badjassen uitgedeeld.

Kaartverkoop

Misschien wil je wel een van de zwemmers aanmoedigen langs de route. Dat is gewoon mogelijk, het bezoeken van het evenement is helemaal gratis langs de route. Alleen bij de startlocatie moeten kaarten worden gekocht. Aan de finish aan de Keizersgracht kan je gratis aan de kade staan aan de zijde met de oneven huisnummers. Aan de andere zijde kunnen kaarten worden gekocht waarmee je goed zicht en volledige catering hebt.

Programma

Het programma zal er tijdens Amsterdam City Swim ongeveer als volgt uit komen zien:

  • Amsterdam City Swim for kids: 10 - 12 uur
  • Opening Marine Etablissement: 11 uur, met aansluitend vanaf 11.15 uur registratie en afhalen startbewijs. Om 12 uur volgt de opening van het evenement.
  • Wedstrijdzwemmers en prominenten: tussen 13.05 en 15 uur
  • Overige zwemmers: vanaf 13.25 uur
  • Finish Keizersgracht: vanaf 13.40 tot circa 17.00 uur
  • Festiviteiten en entertainment: 20 uur

Bezoeken Amsterdam City Swim

Het startpunt van de Amsterdam CIty Swim (Marine Etablissement, Kattenburgerstraat 7) is op loopafstand van het treinstation Amsterdam Centraal gelegen. De trein is dus een prima manier om het evenement te bezoeken. Als je met de auto komt heb je rekening te houden met verkeersdrukte en hoge parkeerkosten.