Kalender » Bevrijdingsfestival Groningen

Bevrijdingsfestival Groningen 2017: tijden en programma

7a9b5deb45aa4273813ea37890c207e3.jpg

Het Bevrijdingsfestival van Groningen is een van de veertien Bevrijdingsfestivals in Nederland op vrijdag 5 mei 2017. Het Stadspark in het centrum van de stad vormt het toneel van een bijzonder gezellige dag vol muziek, theater en kunst. En dan is er natuurlijk nog de bezinning waarbij wordt stilgestaan bij het belang van de vrijheid waarvan we iedere dag kunnen genieten. Kom alles te weten over Bevrijdingsfestival Groningen 2017 waaronder programma en line-up, festivaltijden en bereikbaarheid.

Bevrijdingsfestival Groningen 2017

Ieder jaar op 5 mei vieren we de vrijheid in Nederland, deze dag heet ook wel Bevrijdingsdag. Bevrijdingsdag volgt op 4 mei, wanneer het Dodenherdenking is. Gezien het feit dat er in de hele wereld volop conflicten en oorlogen zijn, is het nog altijd van groot belang dat we op 5 mei stilstaan bij onze vrijheid en bij de vele mensen die hiervoor zijn gesneuveld. Op Bevrijdingsdag vinden er in heel Nederland maar liefst veertien Bevrijdingsfestivals plaats, waaronder in Groningen. De Bevrijdingsfestivals staan bol van muziek, bezinning, kunst, theater en gezelligheid. Bevrijdingsfestival Groningen vindt plaats op vrijdag 5 mei 2017. 

Programma en line-up

Het Bevrijdingsfestival van Groningen is een evenement voor de hele familie. Natuurlijk zijn er de muzikale optredens die het meest in het oog springen, maar er is ook een Kids Area en diverse andere interessante activiteiten. Een overzicht van het programma en de line-up van optredende artiesten vind je op http://www.bevrijdingsfestivalgroningen.nl/.

Festivaltijden

Het Bevrijdingsfestival in Groningen vangt om 12.00 uur aan. Rond 24.00 uur is het Bevrijdingsfestival ten einde. De horeca in Groningen is uiteraard nog langer open, dus ook na 24.00 uur is er voldoende te beleven.

Gratis entree

Het Bevrijdingsfestival van Groningen is gratis te bezoeken, er is dus geen sprake van kaartverkoop. Tevens is het evenement toegankelijk voor alle leeftijden.

Bezoeken Bevrijdingsfestival Groningen

Het festivalterrein in het Stadspark van Groningen is het eenvoudigst te bereiken met het openbaar vervoer of per fiets. Zo loop je in slechts enkele minuten van het treinstation Groningen Centraal naar de festivallocatie. Fietsers kunnen aan de Paterswoldseweg de fiets stallen in een grote en bewaakte fietsenstalling. Met de auto naar Bevrijdingsfestival Groningen is natuurlijk ook gewoon mogelijk, maar het kan behoorlijk druk zijn waardoor er een gebrek aan parkeerplaatsen ontstaat. Geschikte parkeerplaatsen vind je op het terrein van de Gasunie of bij het Martiniplaza. Je kunt beter parkeren op het P&R Transferium Hoogkerk vanwaar bussen rijden richting het Stadpark.

Hotelovernachting

Veel feestgangers hebben na het bezoeken van het Bevrijdingsfestival geen zin meer om nog naar huis te reizen en kiezen voor een hotelovernachting in Groningen:

Overige bevrijdingsfestivals

Het evenement in Groningen is niet de enige in Nederland. In iedere provincie wordt minstens één Bevrijdingsfestival georganiseerd. Meer achtergrondinformatie over de Bevrijdingsfestivals en de veertien locaties waar de festivals plaatsvinden vind je de pagina Bevrijdingsfestivals 2017: overzicht locaties