Kalender » Bloemencorso Bollenstreek

Bloemencorso Bollenstreek: 19 – 23 april 2017

bloemencorsobollenstreek.jpg

Een van de meest bekende Bloemencorso’s ter wereld is de Bloemencorso Bollenstreek. Er is geen bloemencorso dat zo vroeg in het jaar al plaatsvindt. Het bijzondere aan Bloemencorso Bollenstreek is dat de praalwagens een route volgen langs diverse dorpen en steden en hiermee honderdduizenden belangstellenden trekken. Kom alles te weten over Bloemencorso Bollenstreek 2017 zoals route, programma en tijden, tickets en kaartverkoop en bereikbaarheid.

Bloemencorso Bollenstreek 2017

Bloemencorso Bollenstreek is behalve de bijzondere route en het vroege moment in het jaar nog om een andere reden bijzonder. Het is namelijk de enige corso waarbij bolbloemen worden gebruikt. Bekende bloemsoorten zijn narcissen, hyacinten en natuurlijk tulpen. Het corso heeft hierdoor een ongekende lentesfeer. De optocht is sowieso een groot feest dankzij de vele muziekkorpsen en muzikale optredens. De eerstvolgende editie van Bloemencorso Bollenstreek staat gepland van woensdag 19 tot en met zondag 23 april 2017.

Programma

Bloemencorso Bollenstreek is een meerdaags evenement en dat heeft er mee te maken dat het publiek de kans krijgt om het hele proces van het steken van de bloemen tot en met de corso zelf te volgen. Het steken van de bloemen op de praalwagens wordt gedaan in de Klinkenberghal in Sassenheim waar het publiek kan komen kijken van woensdag 19 tot en met vrijdag 21 april 2017. Vanaf vrijdagmiddag om 16.00 uur kunnen de praalwagens al bewonderd worden, waarna op vrijdagavond (21.15 uur) een verlichte Bloemencorso door Noordwijkerhout rijdt. Op zaterdag 22 april 2017 is het dan tijd voor de corso waarbij de route van 40 kilometer wordt gevolgd. Na aankomst in Haarlem zijn de praalwagens de dag erna nog tot 17.00 uur te bewonderen bij de Gedempte Oude Gracht – Nassaulaan.

Route corso en tijden

De route die tijdens de Bloemencorso van de Bollenstreek op zaterdag 22 april 2017 wordt gevolgd is maar liefst 40 kilometer lang. De start is in Noordwijk aan de Wilhelminaboulevard om 9.30, waarna een passage door de gemeente volgt. Na Noordwijk vervolgt de stoet haar route richting Voorhout waar rond 11.35 uur het centrum wordt bereikt. Hierna is het de beurt aan Sassenheim en daarna Lisse (15.20 uur in centrum). Het centrum van Hillegom wordt bereikt rond 16.45 uur en Bennebroek is om 19.25 uur aan de beurt. Na Heemstede volgt de aankomst rond 21.30 uur in het centrum van Haarlem.

Tickets en kaartverkoop

De route van Bloemencorso Bollenstreek is uiteraard gewoon gratis te bezoeken. Wel is er een tribune in Sassenheim langs de route waar je entree voor moet betalen. De kosten voor een ticket bedragen € 19,- per persoon. Ook voor de Opbouwdagen in de Klinkenberghal (Rijksstraatweg 52 Sassenheim) dient entree te worden betaald. Een ticket kost € 5,- per persoon. Kinderen tot zes jaar mogen gratis de Opbouwdagen bezoeken en kinderen van 6 tot 12 jaar betalen het kortingstarief van € 2,-. De openingstijden van de Opbouwdagen zijn als volgt:

  • Woensdag 20 april: 9 – 22 uur
  • Donderdag 21 april: 9 – 22 uur
  • Vrijdag 22 april: 9 -13 uur