Kalender » Kermis Enschede

Voorjaarskermis en Najaarskermis Enschede 2016

kermisenschede.jpg

De grootste kermis van Oost-Nederland vind je in Enschede. En dan is er ook nog eens sprake van twee kermissen gedurende het jaar, namelijk de Voorjaarskermis en de Najaarskermis. Dat betekent tweemaal per jaar onvervalst volksvermaak en gezelligheid. Kom alles te weten over Kermis Enschede zoals de datums, de locatie en bereikbaarheid, de openingstijden, het programma en de attractie- en ritprijzen.

Kermis Enschede 2016

De volgende editie van de Voorjaarskermis Enschede vindt plaats van vrijdag 25 maart tot en met zondag 3 april 2016. Deze kermis wordt ook wel de Paaskermis genoemd, uiteraard omdat het extra lange paasweekend gedurende de kermis is. De Najaarskermis staat op de agenda van zaterdag 15 tot en met zondag 23 oktober 2016 en is ook bekend onder de naam Halloweenkermis.Deze naam dankt het evenement aan de vele halloweenactiviteiten die worden georganiseerd, zoals optochten. Kermis Enschede biedt de bezoekers circa zestig attracties, waarvan enkele werkelijk bloedstollend spannend zijn. Maar gelukkig is er ook voor de kleinsten voldoende te beleven en ook de nostalgische kermisattracties ontbreken niet.

Openingstijden

Dagelijks is de Enschedese kermis geopend van 13.00 tot 23.00 uur. De openingstijden van horecagelegenheden kunnen van de kermistijden afwijken.

Attractie- en ritprijzen

Iedere attractie heeft wisselende ritprijzen. De kinderattracties zijn het voordeligst en de spectaculaire snelle attracties wat duurder. Grofweg liggen de prijzen tussen de € 1 en € 2,50 per ritje. Bespaar geld op de attractiekosten door meerdere tickets ineens te kopen, bijvoorbeeld 5 voor de prijs van 4.

Programma

Behalve vele leuke atracties is er ook andersoortig vermaak in alle vormen en maten. Jong en oud hoeven dus niet bang te zijn dat ze zich zullen vervelen. Er zijn muziekoptredens, terrasjes, eettentjes, enzovoorts. En natuurlijk heerst er de onvervalste kermissfeer. Meer over het programma vind je op de website van Kermis Enschede.

Bezoeken Kermis Enschede

Kermis Enschede vindt plaats in het Volkspark wat gelegen is op enkele honderden meters lopen van het treinstation Enschede Centraal. Reizigers met het openbaar vervoer stappen dus op loopafstand van het kermisterrein uit. Kom je met de auto? In dat geval kan je het best navigeren op Volksparksingel 40 te Enschede en parkeren in de nabijheid. De stad Enschede heeft voldoende parkeergelegenheden waaronder parkeergarages.

Kermissfeer