Kalender » Living Statues

Statues by Night 2016: locaties en datums

worldlivingstatues-1.jpg

Het evenement Living Statues is opgedeeld in twee delen, namelijk de Statues by Night in Ede en het World Living Statues in Arnhem. Voorheen stond het evenement nog bekend als het Rijnfestijn. De naam geeft al aan wat je kunt verwachten tijdens het World Living Statues evenement, namelijk levende standbeelden. Kom meer te weten over datums, locaties en bereikbaarheid van Statues by Night 2016..

World Living Statues Arnhem

Het grootste festival ter wereld op het vlak van levende standbeelden vindt plaats in de Arnhemse binnenstad. Ongeveer tweehonderdduizend personen bezoeken het evenement. Je treft er de prachtigste creaties en levende standbeelden aan. De deelnemers hebben kosten nog moeite gespaard om er fantastisch uit te zien. Je vraagt je soms af of een living statue toevallig niet een echt standbeeld is. Het eerstvolgende World Living Statues vind plaats in augustus 2017.

Statues by Night Ede 2016

Statues by Night vindt plaats in het centrum van de Gelderse gemeente Ede op zaterdag 8 oktober 2016. Het evenement begint om 20.00 uur en duurt tot 23.00 uur.

NK Living Statues 2016

In het Limburgse Valkenburg aan de Geul vindt op zondag 12 juni 2016 het Nederlands Kampioenschap Living Statues plaats.

Kaartverkoop en programma

Statues by Night en World Living Statues zijn een echt publieksevenement en daardoor ook gratis te bezoeken. Het programma op beide dagen is te vinden op de officiële website van het evenement.

Deelnemen

Het is mogelijk om zelf deel te nemen als levend standbeeld. Er zijn drie groepen:

  • Kinderen: tussen 8 en 16 jaar oud
  • Amateurs: vanaf 17 jaar oud en je bent niet beroepsmatig actief
  • Professionals: vanaf 17 jaar oud en je bent wel beroepsmatig actief, professionals worden geselecteerd door de organisatie

Bezoeken

Zowel Arnhem als Ede zijn in de provincie Gelderland gelegen en worden via de autosnelweg A12 verbonden met elkaar. Parkeren is mogelijk in beide plaatsen in bijvoorbeeld parkeergarages. Ook beschikken zowel Arnhem als Ede over eigen NS-treinstations. Wie verstoken wil blijven van verkeersdrukte en parkeerkosten doet er dus goed aan om met de trein Living Statues te bezoeken.