Kalender » Mediamarkt BTW Actie BelgiĆ«

Mediamarkt BTW Actie België 2017

747e39452d82466dbe8322feb7303cbe.jpg

Niet alleen in Nederland kan geprofiteerd worden van de BTW actie van Mediamarkt, ook in België is er een soortgelijke actie. In België vindt de Mediamarkt BTW actie niet gelijktijdig plaats met de Nederlandse actie. De Belgische Mediamarkt BTW actie heeft als voordeel dat diverse artikelen die in Nederland zijn uitgesloten van deelname, daar wel met korting gekocht kunnen worden. Onder andere Apple doet meestal mee aan de Mediamarkt BTW actie in België. Kom meer te weten over de BTW actie van Mediamarkt in 2017 zoals startdatum en producten.

Mediamarkt BTW Actie

De Mediamarkt BTW actie is uitgegroeid tot zo ongeveer de meest populaire kortingsactie en vele duizenden elektronica liefhebbers kijken dan ook vol verwachting uit naar de start ervan. De korting die je krijgt tijdens de BTW actie is dan ook niet mis en bedraagt 17,4%. Je zou zeggen dat de korting 21% zou zijn, omdat de BTW wordt kwijtgescholden. Het verschil komt doordat de BTW er anders bovenop zou komen, terwijl nu de korting wordt berekend door terug te rekenen. Hoe dan ook, je bespaart enorm veel geld op je aankopen.

Ook online kopen

De Mediamarkt BTW actie is van toepassingen op alle Belgische filialen van de elektronicaketen. Wanneer je liever online je producten koopt hoef je niet te treuren, de artikelen in de webshop zijn ook enorm afgeprijsd en hanteren dezelfde korting tijdens de Mediamarkt BTW Actie. 

Datum BTW Actie 2017

Het is ieder jaar een geheim wanneer de Mediamarkt BTW actie exact van start gaat. Mediamarkt zal pas kort voordat de kortingsactie begint duidelijkheid geen over de start ervan. De laatste editie vond plaats van woensdag 2 tot en met zondag 6 maart 2016. Als we een voorspelling mogen doen dan verwachten we dat de volgende Mediamarkt BTW actie in België zal plaatsvinden van woensdag 1 tot en met zondag 5 maart 2017.

Rekenvoorbeeld

Dat je veel kunt besparen tijdens de Mediamarkt BTW actie blijkt wel uit het rekenvoorbeeld waarbij we een laptop kopen van normaliter € 605,-. Tijdens de BTW actie van Mediamarkt betaal je namelijk slechts € 500,-. Hoe duurder het product, hoe meer euro’s je bespaart! Ieder jaar is er wat commotie doordat er berichten komen over plotse prijsverhogingen van Mediamarkt vlak voordat de BTW actie van start gaat. Dit heeft echter niks te maken met de BTW actie, maar gewoon met het prijsbeleid van Mediamarkt. De elektronicaketen volgt namelijk continu alle prijzen van de concurrentie en verhoogt en verlaagt de prijzen dus het hele jaar door. Hierdoor kan het zijn dat sommige producten toevallig in prijs stijgen voordat de BTW Actie begint. Maar ook prijsdalingen komen veelvuldig voor.

Merken en producten

In België is de Mediamarkt BTW Actie van toepassing op zowat alle artikelen uit het assortiment. Een twintigtal productgroepen is uitgesloten van deze kortingsactie. Overigens zijn de producten van Apple in de meeste gevallen wel afgeprijsd. Dit is best uitzonderlijk, want in Nederland geldt de Mediamarkt BTW actie bijvoorbeeld over het algemeen niet voor de producten van Apple. Wel geldt in België meestal de voorwaarde dat je niet meer dan twee stuks mag kopen van één product.