Kalender » Oscars

Uitreiking Oscars: 26 februari 2017

oscars.jpg

Het hoogtepunt van de filmwereld is de jaarlijkse uitreiking van de Academy Awards, oftewel de Oscars. Veel filmsterren uit Hollywood zullen weer aanwezig zijn en hopen dat zij mogelijk een gouden beeldje in de wacht slepen. Kom alles te weten over de Oscars 2017 zoals de locatie, de datum, waar op de Nederlandse televisie het  live wordt uitgezonden en in welke categorieën er Oscars zijn te winnen. 

Oscars 2017

De Oscars zijn de gangbare naam voor de gouden beeldjes die je kunt winnen tijdens de uitreiking van de Academy Awards. Het is de meest prestigieuze filmprijs ter wereld en het winnen van een Oscar betekent dat je je sporen voorgoed hebt verdiend in de filmwereld en Hollywood. Menig groot acteur, actrice en regisseur wonnen ooit een Oscar. De volgende editie van de uitreiking van de Oscars vind plaats op zondag 26 februari 2017. Het is momenteel nog onbekend wie de presentatie van de Academy Awards in 2017 zal verzorgen.

Locatie

Uiteraard vindt de uitreiking van de Oscars plaats in Hollywood, wat gelegen is in Los Angeles te Californië. Hollywood is namelijk het epicentrum van de wereldwijde filmindustrie. Het theater waar het spektakel zal plaatsvinden is het Dolby Theatre, dat voorheen nog bekend stond als Kodak Theatre. En zelden zal de zaal, waar normaliter ruim 3.000 mensen in kunnen plaatsnemen, gevuld zijn met zoveel acteurs, actrices, regisseurs en andere mensen uit de filmindustrie.

Televisie

De uitreiking van de Oscars wordt wereldwijd uitgezonden en er kijken steevast vele miljoenen mensen naar dit spektakel. In Nederland worden de Oscar uitreikingen niet live op televisie uitgezonden. Online zijn er echter meerdere websites waar je de uitreiking wel live kunt zien. 

Categorieën

Er worden Oscars uitgedeeld in maar liefst dertig categorieën. Opgesomd zijn er Oscars voor beste film, acteur, actrice, regisseur, aangepast scenario, production design, camerawerk, geluid, korte animatiefilm, originele muziek, originele nummer, montage, mannelijke bijrol, vrouwelijke bijrol, visuele effecten, originele scenario, korte documentaire, documentaire, niet-Engelstalige film, geluidseffecten, kostuumontwerp, grime en haarstijl, korte speelfilm en animatiefilm.