Kalender » Super Bowl

Super Bowl: 5 februari 2017

superbowl01.jpg

Een van de grootste sportevenementen ter wereld is de Super Bowl, de finalewedstrijd van het American Football. In 2017 staat de 51e editie van de Super Bowl op het programma en er wordt weer veel spektakel verwacht. In Nederland is de Super Bowl ook live te volgen in de nachtelijke uren. Kom alles te weten over de live televisie uitzendingen van de Super Bowl 2017 en wie er optreedt tijdens de befaamde Halftime show.

Super Bowl 2017

In 2017 is het de 51e editie van de Super Bowl uit het American Football en de 47e editie als het aankomt op finalewedstrijden gespeeld onder de vlag van de NFL (National Football League). De volgende editie van de Super Bowl vindt plaats op zondag 5 februari 2017. Vanwege het tijdsverschil wordt de wedstrijd in Nederland en de rest van Europa dus grotendeels ’s nachts gespeeld.

Stadion

Het stadion waar de Super Bowl in 2017 wordt gespeeld is het NRG Stadium in Houston. Deze stad ligt in de staat Texas, in het zuiden van de Verenigde Staten. Het NRG Stadium is het stadion waar het NFL team Houston Texans normaliter spelen. Het stadion kan maar liefst 71.795 bezoekers herbergen.

 

Televisie

Op televisiegebied kent de Super Bowl haast geen gelijke, zo kost 30 seconden reclametijd in de Verenigde Staten maar liefst € 5 miljoen dollar. Alleen al in de Verenigde Staten kijken er ruim honderd miljoen mensen live naar het sportevenement. In de Verenigde Staten wordt de Super Bowl 2017 uitgezonden door Fox. In Nederland wordt de Super Bowl live uitgezonden door Fox Sports. Behalve de wedstrijd zelf wordt er ook een randprogramma uitgezonden met analyses, enzovoorts. Andere bekende televisiestations die de Super Bowl uitzenden zijn onder andere de BBC en Sky Sports.

Halftime show

Uiteraard gaat het tijdens de Super Bowl om het sportieve en wie zich tot kampioen van de NFL mag kronen. Maar minstens zoveel aandacht trekt ieder jaar de fameuze half time show. Het is nog onbekend wie er in 2017 de hoofdacts zullen zijn.