Kalender » Pitch Festival

Pitch Festival 2016 - Westerpark Amsterdam

pitchfestival.jpg

Het festival Pitch is een dancefestival waar vooral vernieuwende elektronische muziek en dance wordt gedraaid. De plaats waar het evenement plaatsvindt is het Westerpark in Amsterdam, een locatie die bekend staat vanwege de vele muziekfestivals die er georganiseerd worden. Om Pitch te bezoeken zal je tickets moeten kopen. Alle informatie over Pitch zijn voor je samengevat.

Pitch Festival 2016

Het aantal dancefestivals is de laatste jaren enorm gegroeid, de muziekstroming is volledig volwassen geworden. Ook de DJ-scene is continue in beweging en groeiende. Er zijn vele vernieuwende DJ's actief die bijvoorbeeld met een complete band op het podium staan. Het zijn juist deze vernieuwende DJ's die op Pitch de kans krijgen zich te presenteren aan een groot publiek. Je zult op Pitch dan ook vele invloeden van andere muziekstromen horen, bijvoorbeeld disco, jazz, dubstep, pop, beats, enzovoorts. Pitch 2016 vindt plaats op 1 en 2 juli.

Tickets kopen

Kaarten voor Pitch zijn te koop via Ticketmaster. Er worden geen kaarten offline verkocht, je kunt dus niet terecht bij bekende verkopende winkels of postkantoren. De kosten voor een ticket bedragen € 45,- per dag. Wil je allebei de dagen Pitch bezoeken? Een combiticket is verkrijgbaar voor € 80,- per persoon.

Openingstijden en programma

Op de vrijdag begint Pitch om 14.30 uur en eindigt het om 03.00 uur, de dag erop (zaterdag) eindigt het festival ook om 03.00 uur maar begint het al om 14.00 uur. De line-up en het programma zijn te vinden op de website van Pitch. Het evenement bestaat overigens uit meerdere podiums, er is dus altijd wel ergens een artiest aan het spelen die bij je smaak past.

Bezoeken Pitch

Als je met de auto reist naar Pitch moet je rekening houden met verkeersdrukte en beperkte parkeergelegenheid rondom het festival. De parkeergarage Westerpark is dichtbij het festivalterrein gelegen en gelegen aan de Bleijswijkstraat 8. Het openbaar vervoer is een betere vervoersmethode dan de auto. In de buurt van het Westerpark zijn meerdere bus- en tramhaltes gelegen. Als je in de buurt woont is de fiets uiteraard het meest ideale, er is een fietsenstalling bij het festivalterrein.