Kalender » Premier League Darts Ahoy

Premier League Darts Ahoy 2016: tickets en televisie

darts-2.jpg

Darten is een op en top Britse sport, maar dankzij Nederlandse successen van onder andere Raymond van Barneveld en Michael van Gerwen wordt de sport ook in Nederland steeds populairder. Zo populair dat de Premier League Darts ook een speelavond in Nederland heeft, om precies te zijn in Rotterdam Ahoy. Dat betekent dat de allerbeste darters te aanschouwen zullen zijn in Nederland. Kom alles te weten over de Premier League Darts in Ahoy Rotterdam zoals de datum, tickets en kaartverkoop, tijden, uitzendingen op televisie en bereikbaarheid.

Premier League Darts Ahoy 2016

Het dartstoernooi Premier League Darts speelt zich af in meerdere speelsteden. Gedurende meerdere maanden vinden er dartsavonden plaats in wisselende steden, waarmee het principe van een voetbalcompetitie wordt nagestreefd. De speelsteden bevinden zich in het Verenigd Koninkrijk en Ierland. En nu dus ook op het Europese vasteland, de Rotterdamse Ahoy is ook één van de speelsteden. Aan de Premier League Darts doen tien wereldtoppers mee, dus het publiek is verzekerd van de allerbeste darters. Iedere darter speelt een keer uit en een keer thuis tegen elkaar. De speelavond van de Premier League Darts in Ahoy Rotterdam vindt plaats op donderdag 12 mei 2016.

Tickets en kaartverkoop

Als fan van darten is een wedstrijd in de Ahoy natuurlijk een evenement wat je niet mag missen. Er zijn ongeveer 8000 tickets te koop en de prijs van deze tickets bedraagt, afhankelijk van de plek waar je zit, € 30, € 48 of € 55,- per persoon.

Aanvangstijd

De speelavond in Ahoy Rotterdam vangt aan om 20.00 uur. Overigens vormt Ahoy het theater voor de vijftiende speelavond en dus de laatste normale wedstrijdag, de week erna is de finale in Londen (O2 Arena).

Televisie

Wanneer het je niet lukt om tickets te bemachtigen voor de Premier League Darts in Ahoy Rotterdam hoef je nog steeds niks van dit spektakel te missen. Het toernooi wordt namelijk ook live uitgezonden op RTL7 inclusief voor- en nabeschouwingen van de wedstrijden.

Overige speelsteden

Zoals gezegd is de speelavond in Ahoy een van de zestien speeldagen van de Premier League Darts. De overige speelsteden bevinden zich in Engeland, Ierland, Schotland, Wales en Noord-Ierland. Meer informatie over de overige speelsteden en wedstrijddatums lees je in dit artikel.

Bezoeken Premier League Darts Ahoy

De evenementenlocatie Ahoy Rotterdam bevindt zich op het adres Ahoy-weg 10. Ahoy Rotterdam is prima bereikbaar met zowel auto en openbaar vervoer. Parkeren is mogelijk bij het complex en kost € 12,50 per auto. Als je met het openbaar vervoer de Premier League Darts wilt bijwonen dien je naar bus- en metrostation Zuidplein te reizen en vervolgens nog enkele minuten te lopen naar Ahoy.