Kalender » Tilff-Bastogne-Tilff

Tilff-Bastogne-Tilff 2017: afstanden en inschrijven

b90b6353352342b88e0fc37134b9703b.png

Om Tilff-Bastogne-Tilff tot een goed einde te brengen moet je over klimmersbenen beschikken. Tijdens Tilff-Bastogne-Tilff worden namelijk de zware Ardennen doorreden waarbij menig heuvel moet worden beklommen. Om ook de minder goed getrainde wielrenners een kans te geven zijn er drie afstanden waaruit gekozen kan worden. Kom alles te weten over Tilff-Bastogne-Tilff 2017 zoals de datum, afstanden, route en parcours, inschrijven en deelnamekosten, bereikbaarheid en starttijden.

Tilff-Bastogne-Tilf 2017

De wielertoertocht zal velen doen denken aan de bekende wielerklassieker Luik-Bastenaken-Luik waarbij ook de Ardennen worden doorkruist. Ook bij Tilff-Bastogne-Tilf wordt er nabij Luik gestart en vervolgens zuidwaarts gereden. De langste route gaat zelfs helemaal tot Bastogne, waarna de terugweg richting Luik wordt ingezet. Tijdens Tilff-Bastogne-Tilf moeten de nodige zware heuvels worden bedwongen, het Ardennenlandschap leent zich dan ook perfect voor zware fietsbeklimmingen. De eerstvolgende versie van Tilff-Bastogne-Tilff staat gepland op zondag 4 juni 2017.

Parcours en afstanden

Tilff-Bastogne-Tilff wordt verreden in de prachtige Ardennen en dat betekent dus volop klimmen over een geaccidenteerd terrein. Tijdens Tilff-Bastogne-Tilff kan worden gekozen uit een drietal afstanden, namelijk 88, 157 en 254 kilometer. Op de route liggen heuvels zoals La Redoute, Côte d'Amermont, Côte de Wanne en Côte de Chambralles.

Inschrijven

Om deel te nemen aan Tilff-Bastogne-Tilff moeten inschrijfkosten worden betaald. De inschrijfkosten bedragen € 15,- per persoon. Ook dient er € 5,- waarborg te worden betaald die je na afloop van Tilff-Bastogne-Tilff terugkrijgt bij het inleveren van het kaderplaatje. Het is overigens ook mogelijk om je op de dag zelf nog in te schrijven voor de wielertoertocht. De inschrijfkosten zijn op de dag zelf wel € 5,- duurder. Tenslotte is het ook mogelijk om jezelf als groep in te schrijven.

Starttijden

Deelnemers ontvangen op de dag zelf zaken zoals een wegwijzer, het kaderplaatje en ene informatiekaart. De starttijden voor de verschillende afstanden van Tilff-Bastogne-Tilff zijn:

  • 254 kilometer: tussen 6.30 en 7.30 uur
  • 157 kilometer: tussen 7.30 en 9.00 uur
  • 88 kilometer: tussen 9.00 en 10.00 uur

 

De finish in Angleur sluit om 20.00 uur.

Bereikbaarheid Tilff-Bastogne-Tilff

De start- en finishlocatie bevinden zich bij de Country Hall Liège, gelegen aan het adres Allée du Bol d’Air 13 in Angleur. Deze locatie is ten zuiden van de stad Luik (Liège) gelegen. Bij deze locatie is ook de officiële parking die bereikt kan worden door de borden DVV Cycling Tour te volgen na het verlaten van de autosnelweg. Bezoekers die de renners willen aanmoedigen kunnen natuurlijk op ieder gewenst punt langs de route van Tilff-Bastogne-Tilff gratis gaan staan.