Kalender » Zomersale

Zomersale Mode: juni en juli 2017

911d7b4a8528491195a3a844b8245e8a.jpg

Het is ieder jaar de periode dat je modehart sneller begint te kloppen. De dagen zijn lang, het weer is mooi en het is zomersale! De zomersale is misschien nog wel bekender onder de naam zomeruitverkoop. De zomersale staat ieder jaar weer in het teken van megagrote kortingen op het zomerassortiment van modewinkels. Maar wanneer begint de zomersale precies? Is er een datum te hangen aan de start van de uitverkoop in 2017?

Zomersale

De zomersale is de periode in de modewereld wanneer het zomerassortiment met korting wordt verkocht. De reden waarom er kortingen worden gerekend heeft te maken met het feit dat de nieuwe collecties voor de herfst en winter in de winkels moeten komen liggen. Omdat mode niet bewaard kan worden tot het volgende jaar worden de producten versneld verkocht om ruimte te maken in de schappen. Om snel te kunnen verkopen worden grote kortingen gegeven.

Wanneer Zomersale?

De zomersale vindt plaats op het moment dat de zomer nog in volle gang is, namelijk in de maanden juni en juli. In Nederland mag iedere winkel zelf bepalen wanneer de uitverkoop daadwerkelijk van start gaat. Om geen aanbiedingen van je favoriete winkel te missen is het dus verstandig om in de gaten te houden wanneer er de uitverkoop begint. Een overzicht van de startdatum van de zomersale per winkelketen vind je via onderstaande button:

Waar nu al Sale?

Benieuwd waar de uitverkoop al begonnen is? Er zijn namelijk diverse modeketens en webwinkels waar je nu al terecht kunt voor afgeprijsde mode artikelen:

Wanneer hoogste kortingen?

De zomersale is in feite een spel waarbij geduld hebben kan lonen. Let goed op het woordje 'kan', want teveel geduld kan op een deceptie uitlopen. Naarmate de zomersale vordert stijgen de kortingen steeds meer. Tegen het einde van de zomersale bedraagt de korting vaak rond de 70%. Het probleem is natuurlijk dat een mode item of kledingstuk op een gegeven moment is uitverkocht, je kunt dus niet te lang wachten. Vooral de gangbare kledingmaten (M en L) zijn als eerst uitverkocht.

Wintersale

De tegenhanger van de zomersale is uiteraard de wintersale. Tijdens de wintersale worden op grote schaal enorme kortingen gegeven op winterkleding en wintermode ... lees verder

b2c3b53986a14f40a606f8127ff8e89e.jpg

Zomersolden België en Duitsland

  • In België gelden andere regels voor de zomersale (solden genoemd). In België staan de datums namelijk bij voorbaat vast. Op deze pagina is alle informatie over de Belgische solden samengevat
  • Ook in Duitsland vindt ieder jaar uitverkoop van mode plaats