Home » Pitch Festival

Pitch Festival

Last update: 24-08-2018

Er is nog niks bekend over de volgende editie van Pitch Festival in 2019.

Het festival Pitch is een dancefestival waar vooral vernieuwende elektronische muziek en dance wordt gedraaid. De plaats waar het evenement plaatsvindt is het NDSM werf in Amsterdam-Noord, een locatie die bekend staat vanwege de vele muziekfestivals die er georganiseerd worden. Om Pitch te bezoeken zal je tickets moeten kopen. Alle informatie over Pitch 2018 is voor je op een rij gezet waaronder informatie over tickets en kaartverkoop, festivaltijden, programma en line-up, bereikbaarheid en overnachtingsmogelijkheden.

Pitch Festival 2018

Het aantal dancefestivals is de laatste jaren enorm gegroeid, de muziekstroming is volledig volwassen geworden. Ook de DJ-scene is continue in beweging en groeiende. Er zijn vele vernieuwende DJ's actief die bijvoorbeeld met een complete band op het podium staan. Het zijn juist deze vernieuwende DJ's die op Pitch de kans krijgen zich te presenteren aan een groot publiek. Je zult op Pitch dan ook vele invloeden van andere muziekstromen horen, bijvoorbeeld disco, jazz, dubstep, pop, beats, enzovoorts. Pitch Festival staat dus vooral in het teken van vernieuwende (elektronische) muziekstijlen. Verwacht tijdens Pitch Festival dan ook niet de bekendste DJ's van de wereld, maar juist onbekende maar uitermate goede artiesten. Pitch Festival vindt plaats op zaterdag 30 juni 2018.

Tickets en kaartverkoop

Kaarten voor Pitch zijn te koop via de website van het festival. De kosten voor een ticket bedragen € 42,50 per dag. Vroege kopers van een ticket (early birds) krijgen een korting van drie euro en betalen slechts € 39,50 per persoon. De minimumleeftijd voor het dancefestival is 18 jaar.

Festivaltijden en programma

De festivaltijden van Pitch Festival zijn van 12.00 uur (aanvang) tot aan 23.00 uur (einde). De line-up en het programma zijn te vinden op de website van Pitch. Het evenement bestaat overigens uit drie podia, er is dus altijd wel ergens een artiest aan het spelen die bij je smaak past.

Bezoeken Pitch

Als je met de auto reist naar Pitch moet je rekening houden met verkeersdrukte en beperkte parkeergelegenheid rondom het festival. Het NDSM-werf ligt in Amsterdam-Noord en het adres is T.T. Neveritaweg 77 in Amsterdam. Wie vanuit het centrum van Amsterdam komt (of bijvoorbeeld treinstation Amsterdam Centraal) kan met een veerpontje het IJ oversteken en Pitch Festival bereiken. Het is ook een optie om een hotelkamer te boeken in Amsterdam, vergelijk de prijzen via: