Home » Robin Rotterdam

Robin Rotterdam Unlimited

Er is nog geen informatie bekend over de editie van 2018.

Het multiculturele festival Robin Rotterdam Unlimited tovert hartje zomer heel Rotterdam om in een groot feest. Het evenement benadrukt de multiculturele samenstelling van de stad Rotterdam en belicht allerlei aspecten uit de verschillende culturen. Zeer bekend is het Zomercarnaval waarbij praalwagens vol uitgedoste personen door de straten van Rotterdam rijden. Kom meer te weten over Robin Rotterdam 2017 zoals datums en programma, bereikbaarheid en locaties, tickets en natuurlijk wanneer het Zomercarnaval plaatsvindt.

Robin Rotterdam Unlimited Festival 2017

Het Robin Rotterdam Unlimited Festival is een evenement dat drie dagen lang Rotterdam omtovert in een grote bruisende stad vol plezier. Het festival staat bol van de cultuur, muziek, optredens, culinaire hoogtepunten, dans, enzovoorts. Meer dan één miljoen mensen bezoeken ieder jaar het vijfdaagse festijn dat zowel indoor en outdoor plaatsvindt. De bezoekers zijn van alle culturen en afkomstig uit binnen- en buitenland. Robin Rotterdam is vooral bekend vanwege het swingende Zomercarnaval dat door de straten van Rotterdam trekt. De volgende editie van Robin Rotterdam Unlimited Festival vindt plaats van dinsdag 25 tot en met zaterdag 29 juli 2017.

Zomercarnaval

Het bekendste onderdeel van Robin Rotterdam Unlimited is het Zomercarnaval. Sinds de jaren tachtig wordt de Rotterdamse binnenstad opgefleurd door het Zomercarnaval. Schaars geklede mensen gaan swingend door de Rotterdamse straten. De carnavalsstoet vertrekt vanaf Blaak en gaat dwars door de Rotterdams binnenstad over een traject van ongeveer 2,5 kilometer lang. In 2017 vindt het Zomercarnaval plaats op vrijdag 28 en zaterdag 29 juli. De bekende straatparade vindt plaats op zaterdag 29 juli 2017. De straatparade van het Zomercarnaval is gratis bij te wonen.

20d4526b93a24d7dbfcdfbb526d3374c.jpg

Programma

Het programma van het culturele festival is zo breed dat het haast onmogelijk is hier allemaal te benoemen. Van dans tot muzikale optredens, van straatparades tot lekker eten en van lezingen tot feestjes; tijdens Robin Rotterdam komt het allemaal voorbij. Het programma van het complete Robin Rotterdam Unlimited Festival is te raadplegen op de website van Robin Rotterdam.

Tickets

Het gros van de activiteiten tijdens Robin Rotterdam Unlimited is zonder entreebewijs (en dus gratis) te bezoeken. Zo zijn alle outdooractiviteiten door iedereen gratis bij te wonen. Slechts voor sommige indooractiviteiten moet een entreeticket worden gekocht.

Bezoeken Robin Rotterdam

Houd tijdens Robin Rotterdam Unlimited Festival rekening met grote verkeersdrukte in het centrum van Rotterdam. Vooral tijdens het Zomercarnaval is het erg druk en tevens zijn grote delen van de stad afgezet. Heb je geen zin in verkeersdrukte? Neem dan het openbaar vervoer, bijvoorbeeld de treinstations Rotterdam Centraal en Rotterdam Blaak hebben een goede ligging ten opzichte van het festival. Ook de bus en de metro zijn meer dan goede vervoersopties. Helemaal onbezorgd Robin Rotterdam bezoeken doe je natuurlijk wanneer je een hotelkamer hebt geboekt in de stad: