Home » Sensation

Sensation

Last update: 21-12-2017

Sensation stopt ermee, in 2018 komt er een nieuw concept in de ArenA. Zodra hierover meer bekend is lees je het op deze pagina!

Een grote dansende mensenmassa en allemaal gekleed in het wit; dat is wat Sensation zo uniek maakt. Tijdens Sensation is de Amsterdam ArenA omgetoverd tot het decor van één van de meest populaire dancefeesten ter wereld. De beste DJ's vullen de avond en nacht met heerlijke dancemuziek. Danceliefhebbers moeten absoluut eens Sensation hebben bezocht, bijna nergens ervaar je eenzelfde grootsheid en sfeer. Kom alles te weten over Sensation 2017 en het kopen van kaarten en tickets, dresscode, bereikbaarheid, line-up en tijden.

Sensation 2017

Sensation is een van de bekendste dancefeesten van het jaar en bestaat al sinds het jaar 2000. Tijdens het festival worden voornamelijk dance en house gedraaid. Menig top-DJ heeft al ooit gedraaid tijdens Sensation, ook jong talent beleefde er de grote doorbraak. Sensation vindt ieder jaar plaats in de Amsterdam ArenA, waar het al wordt georganiseerd sinds de oprichting van het dancefestival. Het meest kenmerkend aan Sensation is de witte dresscode waarbij alle bezoekers in het wit gekleed zijn. Ook de Amsterddam ArenA is in het wit gestoken. De laatste jaren is Sensation uitgegroeid tot een festival dat over de hele wereld navolging heeft gekregen. De volgende editie van Sensation in de Amsterdam ArenA vindt plaats op zaterdag 8 juli 2017. 

Kaartverkoop

Voor het dancefestival zijn er circa vijfenveertigduizend kaarten te koop. De tickets worden verkocht via de website van Sensation en via diverse wederverkopers. Het kan absoluut geen kwaad om goed de prijzen van de verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. Er zijn namelijk soms grote verschillen qua prijs tussen de diverse kaartverkopers. Dit prijsverschil loopt in sommige gevallen op tot maar liefst meerdere tientallen euro's per ticket. De reguliere tickets via de website van Sensation worden verkocht voor € 87,- per persoon. Ook worden er verschillende soorten luxere tickets verkocht waarbij je bijvoorbeeld kunt plaatsnemen op de Panorama Lounge of Vip deck.

Line-up en tijden

De DJ's die optreden worden aangekondigd via de website van Sensation. Ieder jaar weer staat de line-up van Sensation bol van de internationale topacts. Op de website van Sensation is het mogelijk om geluidsfragmenten van de optredende DJ's te beluisteren. Behalve geluidsfragmenten zijn er ook videofragmenten te bekijken. De tijden van Sensation 2017 zijn als volgt:

  • Deuren open: 21.00 uur
  • Begin Sensation: 22.30 uur
  • Einde Sensation: 06.00 uur

Dresscode

Zoals altijd bij Sensation verzoekt de organisatie de bezoekers om in het wit gekleed te komen. Doordat iedereen in het wit is gekleed krijgt de Amsterdam ArenA een bijzondere aanblik vanwege de wit gekleurde enorme mensenmassa. Ben je nog op zoek naar leuke attributen? Neem dan eens een kijkje in de webshop met festivalartikelen.

Bezoeken Sensation

Sensation wordt zoals altijd georganiseerd in de Amsterdam ArenA. Het adres van dit immense stadion is ArenA Boulevard 1 en is gelegen in Amsterdam Zuidoost. Via snelwegen als de A2, A9 en A10 geraak je snel en eenvoudig tot in de buurt van de ArenA, bereken hier de route. Parkeren is mogelijk in één van de vele parkeergarages in de nabije omgeving van het stadion. Ook met het openbaar vervoer kan je makkelijk naar Sensation komen, zo is het treinstation Amsterdam Bijlmer-ArenA op loopafstand gelegen. Ook is er nog de mogelijkheid om te overnachten in Amsterdam, vergelijk de prijzen van de beschikbare hotelkamers eenvoudig via: